Hlavní obsah

Všichni čeští slalomáři na kajaku uspěli v kvalifikaci Evropských her a ME

Čeští kajakáři a kajakářky byli na Evropských hrách a mistrovství Evropy ve vodním slalomu stoprocentně úspěšní v kvalifikaci. V sobotním semifinále bude v Krakově všech šest lodí. Nejlépe si v kvalifikaci vedl obhájce titulu Jiří Prskavec, jenž díky čisté jízdě obsadil třetí místo.

Foto: Kanoe.cz, ČTK

Jiří Prskavec na archivním snímku

Článek

Dalším kajakářům se tolik nevedlo. Úřadující mistr světa Vít Přindiš byl pomalejší a měl dvě trestné sekundy, což ho zařadilo na 21. místo. Do semifinále ale postupovalo z první jízdy třicet lodí, takže nemusel do oprav. Naopak nováček Jakub Krejčí nasbíral šest trestných sekund a byl v první jízdě šest míst pod čarou. Napodruhé měl jen jeden dotek a s přehledem z páté příčky postoupil.

Nejrychlejší českou kajakářkou byla Tereza Fišerová, jež se čistou jízdou zařadila na šesté místo. Antonie Galušková měla čtyři trestné sekundy a proklouzla do postupové dvacítky z 19. místa. Napoprvé neuspěla evropská šampionka z roku 2019 Amálie Hilgertová, která měla šest trestných sekund a obsadila 26. místo. Druhou jízdu pak zvládla čistě a vyhrála ji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Fišerová na archivním snímku

Dnes mají kajakáři a kajakářky na programu ještě závody hlídek se začátkem ve 14:35.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články