Hlavní obsah

Všichni čeští vodní slalomáři prošli na SP v Seu d'Urgell do víkendových bojů

Všech dvanáct českých vodních slalomářů postoupilo na Světovém poháru v Seu d'Urgell do víkendových semifinále. Nejlépe se úvodní kvalifikační jízda na olympijském kanálu vydařila kajakáři Vítu Přindišovi, který postoupil třetím nejlepším časem. Kajakářka Kateřina Minařík Kudějová a kanoistka Tereza Fišerová postoupily z pátých míst, nejlepší z kanoistů Václav Chaloupka byl desátý.

Foto: kanoe.cz/Jan Homolka

Vít Přindiš v akci

Článek

Evropský šampion Přindiš přiznal nervozitu před první jízdou. "Jelikož těch závodů za poslední dva měsíce moc nebylo. Dneska mi to ale kromě jedné pasáže uprostřed klouzalo, vycházelo mi to podle plánu," uvedl v tiskové zprávě.

Spolu s ním pojedou v sobotu i Ondřej Tunka a Jakub Krejčí, čerstvý a nečekaný mistr republiky. Mistr světa i Evropy do 23 let se poprvé na světové scéně představil loni na Světovém poháru v Tacenu, kde skončil šestý. "Je tady mnohem víc závodníků, hlavně těch z top 10, a nervozita je asi trochu větší. Celkově mě ale mistrovství republiky nakoplo a je to motivace předvést co nejlepší výkon a dál trénovat," řekl Krejčí.

Foto: Alena Ceplová/kanoe.cz

Karolína Galušková v peřejích

V sobotních kajakářských semifinále se představí i Karolína Galušková a Lucie Nesnídalová, která uspěla ve druhé jízdě. Do nedělních semifinálový jízd kanoistek postoupila přímo i Martina Satková a na druhý pokus Eva Říhová. Mezi muži Chaloupku doplní Vojtěch Heger a po opravě také Tomáš Rak. Olympijští medailisté Jiří Prskavec a Lukáš Rohan závody v Seu vynechávají.

Reklama