Hlavní obsah

Závadová poplave semifinále, pomohlo přepnutí do tenisového módu

Pavel Novotný (Glasgow)Sport.cz

To se ví, že neunikla vtípkům. Plavkyně Barbora Závadová při páteční rozplavbě dlouhé polohovky ztratila na ME v Glasgow čepičku a od reprezentačních kolegů si pak během víkendu vyslechla řadu narážek. Odezva? Solidní představení na motýlkářské dvoustovce, postup do semifinále a ztráta půl sekundy na vlastní český rekord.

Barbora Závadová postoupila na ME v Glasgow do semifinále na trati 200 metrů motýlek.Video: ČSPS

 
Článek

Do postupové šestnáctky, která v neděli večer bude bojovat o osmičlenné finále, se ostravská rodačka vklínila patnáctým čase 2:12,61 min. „Škoda té půlvteřiny. Poslední padesátka byla určitě pomalá. První stovka se mi jela pocitově lehce, druhou jsem chtěla kopnout," mrzelo Závadovou.

Na první pohled ale bylo patrné, že po nepostupu na polohové čtyřstovce bylo semifinále motýlkářské dvoustovky pro Závadovou příjemným zadostiučiněním. Zvlášť když páteční neúspěch okořenila kuriózní ztráta plavecké čepičky. „Samozřejmě že si ze mě všichni dělali srandu, pořád jsem slyšela: Mám ti tu čepici příště nasadit? Koupil jsem ti oboustrannou lepicí pásku! Prostě vtípky. Tak jsem ráda, že si zaplavu odpoledne. Člověka to potěší," líčila.

Sama brala vystoupení v úvodním závodu s nadhledem. „Myslím, že jsem se s tím vyrovnala líp, než jsem čekala. Mrzelo mě to. Ale byl to první start a po něm mě čekalo ještě šest závodních dní, tak jsem to musela zvládnout. Já se v takových momentech vždycky snažím být jako tenista. Fascinuje mě, že jeden turnaj prohrají v prvním kole a další dokáží turnaj vyhrát. Tak se snažím v hlavě přepnout tady na ten mód," dodala Závadová.

Reklama

Související témata: