Hlavní obsah

Zázrak! Ukrajinská trenérka přežila raketový útok v Charkově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během probíhající ruské vojenské invaze na Ukrajinu umírají tisíce lidí z řad vojáků i civilistů. Raketové útoky jsou namířeny na významné administrativní budovy, ale i nemocnice či školky. Jeden z nich byl směřován i na potravinovou stanici pro ukrajinské vojáky v Charkově, kde jako dobrovolnice pracovala trenérka ukrajinského národního plaveckého týmu Ajuna Morozovová. Jako zázrakem se ji podařilo po několika hodinách vyprostit ze sutin živou a víceméně zdravou.

Foto: @ajansspor, Twitter

Ukrajinská trenérka Ajuna Morozovová přežila raketový útok v Charkově.

Článek

Šestačtyřicetiletá trenérka ukrajinského plaveckého národního týmu Morozovová pomáhala jako dobrovolnice v potravinové stanici pro ukrajinské vojáky ve městě Charkov, které se ocitlo pod ostřelováním ze strany Ruska. Jedna z raket zasáhla i tuto budovu, která se sesunula k zemi jako domeček z karet.

„Dvě hodiny jsem ležela pod sutinami a modlila se ke všem bohům ve všech jazycích, které znám," popsala hrůzný zážitek Morozovová na svých sociálních sítích. „Nemohla jsem se hýbat a brečela jsem, protože jsem si myslela, že umřu pohřbená zaživa – a já skoro nikdy nebrečím!" pokračovala v šokujícím vyprávění.

Nakonec měl její příběh naštěstí šťastný konec. Její křik uslyšel jeden ze záchranářů, který ji spolu s dalšími lidmi vyprostil. „Bůh žehnej Žeňovi! [...] Trval jsi na tom, abyste hledali dál, a [...] našel jsi mě! Miluji tě!" poděkovala svému zachránci Morozovová na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.