Hlavní obsah

Parádní gesto Djokoviče. Nabídl pomoc kamarádovi ve válkou zmítané Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní gesto Novaka Djokoviče! Slavný srbský tenista nabídl pomoc Ukrajině, která v posledních dnech čelí ruské invazi, při níž umírají vojáci i civilisté. Držitel dvaceti grandslamových titulů se obrátil na svého někdejšího soupeře z kurtů, Ukrajince Sergeje Stachovského, jenž se připojil k aktivním zálohám a je připravený bránit svou vlast se zbraní v ruce. Djokovič mu prostřednictvím sociálních sítí nabídl veškerou možnou pomoc.

Foto: @DjokerNole, Twitter

Srbský tenista Novak Djokovič ukázal, že má dobré srdce. Nabídl pomoc Ukrajině, která čelí ruské invazi.

Článek

Stachovskij, který vyhrál na okruhu ATP čtyři turnaje a dotáhl to nejvýše na 31. místo světového žebříčku, se přihlásil do zbraně, i když se netají tím, že mu scházejí zkušenosti z vojenského prostředí. Na Instagramu teď šestatřicetiletý Ukrajinec zveřejnil svou komunikaci s Djokovičem, kde se světová dvojka zajímala o aktuální situaci. Zároveň Djokovič vyjádřil přání, že snad brzy dojde ke zklidnění konfliktu.

Šestatřicetiletý hráč zveřejnil na Instagramu snímek svého rozhovoru s Djokovičem přes WhatsApp, ve kterém se srbská světová dvojka zeptala na jeho situaci a doufala, že se věci uklidní. Zároveň nabídl Stachovskému pomoc a to v jakékoliv formě.

„Stako, prosím, dej mi vědět, jaká by byla nejlepší adresa pro zaslání pomoci. Finanční pomoci, ale i jakékoli jiné," uvedl ve zmíněné komunikaci Djokovič. Ukrajinec v odpovědi zmínil, že je on i celá jeho země vděčná za nabídku podpory proti ruské agresi.

Bránit Ukrajinu se rozhodl nejen bývalý tenista Stachovskij, ale třeba i boxerské legendy bratři Kličkové, současná boxerská hvězda Usyk, i celá řada fotbalistů. Během válečného konfliktu již několik sportovců zemřelo. O život přišlo několik fotbalistů a talentovaný biatlonista Malyšev.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič, jenž kvůli averzi k očkování nemohl obhajovat titul na Australian Open, musel minulý týden přepustit první místo v žebříčku Rusovi Daniilu Medveděvovi. Na postu světové jedničky strávil Srb rekordních 361 týdnů.

Reklama

Související témata:
  6 : 4, 5 : 5 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 5 : 5 probíhá Živě
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 17 : 00
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 18 : 35
20240429T18 : 35:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová