Hlavní obsah

Život v Dostálově stylu. Zlato slavil placákem, červům zajistil luxusní stravu

Račice

Ze zasmušilého zarostlého habána s pohledem sklopeným k zemi byl opět rošťácký obr. „Deprese zmizela už před sobotním vyhlášením,“ ujišťoval kajakář Josef Dostál. Zklamání z bronzu na kilometru zahnal a v neděli už opět řádil. Na pětisetmetrové trati upoutal suverénní cestou za zlatem, ale i spontánní oslavou za cílem. Postavil se na svůj vratký kajak, zaklonil se a skokem vydatně rozčeřil hladinu račického kanálu. Z vody ho pak vítězoslavně odvážel záchranný člun.

Josef Dostál po nedělním zlatém závodě.Video: Sport.cz

 
Článek

„Já si říkal, že když to bude souboj na špičky lodí, kopnu kajak do cíle a vykoupu se,“ přiznával. Jenže žádná centimetrová bitva se nekonala, Dostál vyhrál s náskokem přes sekundu a půl.

Dřina i legrace

„Tak jsem to chtěl oslavit skokem do vody. Hodil jsem tam pěkného placáka a utopil sluneční brejle. To mě trošku mrzí, ale snad je na dně račického kanálu budou rozežírat červy s velkou slastí, když tam byly pohřbené po zisku titulu mistra světa,“ vtipkoval Dostál.

Přesně v duchu svého životního stylu, jemuž dal název Dostál style a který šíří pomocí hashtagu po sociálních sítích. „Vystihuje, že vedle toho, že makáte jako pes od rána do večera, se musíte i usmát a zažít srandu,“ líčí trojnásobný olympijský medailista.

„Začali jsme dělat různé koláže na sociálních sítích, vtipná videa. Teda možná spíš směšná, ale lidem se to líbilo, my to brali s nadsázkou. A mám díky tomu spoustu fanoušků i v jiných zemích,“ cenil si podpory zahraničních příznivců.

Reklama