Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner skončili v Espinhu devátí

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner vypadli na turnaji Pro Tour v Espinhu v osmifinále. Úřadující mistři světa prohráli s brazilskou dvojicí George, Andre 1:2 na sety a stejně jako před měsícem na předchozím turnaji kategorie Elite v Tepicu skončili na děleném devátém místě.

Foto: Profimedia.cz
Článek

Druhý nasazený český pár prohrál úvodní set hladce 14:21, vyrovnanou druhou sadu pak Perušič se Schweinerem získali díky lépe zvládnuté koncovce 21:17. V tie-breaku ale nezachytili start, Brazilci odskočili do vedení 6:0, a přestože Češi v závěru dotahovali, ztratili rozhodující dějství v poměru 12:15.

Na portugalském písku Perušič se Schweinerem vybojovali pouze jedno vítězství, díky němuž postoupili ze zamotané základní skupiny do play off. Podruhé v sezoně skončili devátí, stejně jako před měsícem v Mexiku. Na letošním úvodním turnaji v Dauhá byli pátí. Místo na olympijských hrách v Paříži mají díky zlatu z mistrovství světa zajištěné, k potvrzení účasti musejí odehrát ještě dva turnaje.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Espinhu (Portugalsko):
Muži:
Osmifinále: George, Andre (4-Braz.) – PERUŠIČ, SCHWEINER (2-ČR) 2:1 (14, -17, 12).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.