Hlavní obsah

Perušič a Schweiner zahájili turnaj v Tepicu výhrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner zahájili turnaj Pro Tour kategorie Elite v Tepicu těsnou výhrou 18:21, 21:19, 16:14 nad Italy Alexem Ranghierim a Adrianem Carambulou. V noci na pátek se v hale na mexickém písku, kde loni v Tlaxcale vybojovali senzační světové zlato, utkají s polskou dvojicí Michal Bryl, Bartosz Losiak.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič na archivním snímku.

Článek

„Vzhledem k tomu, že David už dlouho bojuje s nějakou angínou či něčím podobným, tak naše taktika byla jiná než obvykle, zejména co se týká rizika na podání. Z toho pramenily chyby v prvním setu, protože jsme se trochu splašili a začali ani ne tak riskovat, jako spíš kazit. Naštěstí se nám nakonec podařilo najít rozumný kompromis a díky tomu zápas vyhrát,“ řekl Perušič ČTK.

Ve vyrovnaném souboji Češi ztratili první set v koncovce. Ve druhé sadě si turnajové dvojky vypracovaly až pětibodový náskok, ale Italové vyrovnali na 16:16. Perušič se Schweinerem znovu odskočili a nakonec proměnili třetí setbol.

V tie-breaku vedli pražští plážoví volejbalisté i díky dvěma esům už 6:2, avšak desátí nasazení záhy srovnali. Nakonec rozhodl až Schweinerův blok za stavu 15:14.

„V tie-breaku už jsme hráli o něco lépe. Pořád to v mnoha ohledech nebylo ideální, ale naštěstí se to ukázalo dostačující,“ řekl Perušič. „Je to určitě důležité vítězství. Nejenom kvůli tomu, že bylo spíš vybojované než vyhrané nějakou kvalitou, ale i kvůli tomu, že naše skupina může být hodně zamotaná,“ doplnil devětadvacetiletý polař.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Tepicu (Mexiko):
Muži:
Skupina B:
PERUŠIČ, SHWEINER (2-ČR) - Ranghieri, Carambula (10-It.) 2:1 (-18, 19, 14).

Reklama