Hlavní obsah

Perušič se Schweinerem vypadli v Dauhá ve čtvrtfinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem podlehli ve čtvrtfinále turnaje Pro Tour Elite v Dauhá norské dvojici Anders Mol, Christian Sörum 17:21, 23:21, 12:15 a na úvodní akci sezony obsadili dělené páté místo. S olympijskými vítězi Češi prohráli desátý ze 13 vzájemných zápasů, posedmé v tie-breaku.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem na archivním snímku

Článek

„V určitých pasážích to byl nejlepší výkon, jaký jsme tady předvedli. Výsledek je spravedlivý, Norové dnes byli o trochu lepší,“ řekl ČTK Perušič.

V prvním setu si Norové díky téměř bezchybné hře s přehledem udrželi náskok, který získali po technickém time outu. Ve druhém setu Mol se Sörumem brzy odskočili díky pětibodové šňůře, ale čeští hráči se v koncovce dotáhli na 18:18 a nakonec po Schweinerově bloku proměnili třetí setbol.

Tie-break zahájily turnajové trojky z Norska „prasátkem“ z podání a postupně si vypracovaly až šestibodový náskok. Za stavu 8:14 odvrátili šampioni z Mexika čtyři mečboly, ale pátý už světové jedničky proměnily.

„V prvním setu rozhodlo to, že jsme je nebyli schopní na podání dostat pod tlak, naopak jim se to podařilo. Ve druhém jsme pokračovali v nastaveném trendu až do stavu 11:15. V tu chvíli se nám podařilo přitlačit na podání, vzali jsme na sebe větší riziko a povedlo se nám to ještě otočit. V tie-breaku jsme hráli relativně vyrovnaně až do stavu 6:8, ale potom už nám Norové utekli, a i přes nějaké poslední vzepětí v závěru to na ně už nestačilo,“ uvedl Perušič.

Svěřenci italského trenéra Andrey Tomatise v Dauhá nenavázali na výhru z dosud posledního vzájemného utkání na loňském MS. V katarské metropoli, kde před třemi lety slavili první ze tří triumfů na elitním světovém okruhu, skončili pátí stejně jako v prosincovém finále seriálu Pro Tour.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Dauhá:
Muži - čtvrtfinále:
A. Mol, Sörum (3-Nor.) - PERUŠIČ, SCHWEINER (2-ČR) 2:1 (17, -21, 12).

Reklama