Hlavní obsah

Arrivederci! Italský biatlonista následuje svou partnerku Puskarčíkovou do sportovního důchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou životní sezonu, přesto se rozhodl ve svých 30 letech ukončit kariéru. Italský biatlonista Thomas Bormolini následuje svou partnerku, bývalou českou biatlonistku Evu Puskarčíkovou, do sportovního důchodu. „Čas letí, cítím, že roky mi ubíhají příliš rychle. Chci něco víc,“ oznámil fanouškům na svých sociálních sítích.

Foto: Instagram @thomas.bormolini

Bývalí biatlonisté Eva Puskarčíková a Thomas Bormolini.

Článek

V celkovém hodnocení Světového poháru sezony 2021/22 skončil na pěkném 24. místě, na ještě lepší umístění už však v té další útočit nebude. Bormolini oznámil konec kariéry necelé dva měsíce po své přítelkyni a rovněž bývalé biatlonistce, Evě Puskarčíkové.

„Po dlouhém přemýšlení jsem dospěl k závěru, že je čas něco v mém životě změnit. Doteď jsem sportu dával 100 %. Život sportovce vás uzavře do krásné bubliny daleko od reality, ale je také charakteristická odříkáním a strádáním. ... Chci něco víc," napsal svým fanouškům na Instagramu s tím, že se pomalu dostává ze své komfortní zóny a je připraven na nové výzvy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený THOMAS BORMOLINI (@thomas.bormolini)

Puskarčíková mu je v tomto směru jistě velkou oporou, i ona prožívá podobné pocity a rozhodnutí svého partnera chápe. „Je to na slzu, ale to je život a nové výzvy. Když cítíš, že to stačí, tak to prostě stačí," podpořila ho na sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený THOMAS BORMOLINI (@thomas.bormolini)

Ital Bormolini naskočil do elitního seriálu SP v roce 2014 v Östersundu 19. místem ve vytrvalostním závodě. Nejlepší výsledky zaznamenal jako člen mužské štafety, se kterou dvakrát dosáhl na medaili. V individuálních závodech byl nejlépe třináctý.

V biatlonové komunitě byl velmi oblíbený. „Bude mi chybět největší úsměv ve Světovém poháru," napsal například Nor Tarjei Boe. Bormolini s Puskarčíkovou si teď mohou užívat zaslouženého odpočinku a třeba se chystat na novou životní roli.

Reklama