Hlavní obsah

Autobus v plamenech! Juniorské biatlonistky unikly jen o vlásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí měla skupina polských juniorských biatlonistek z klubu UKS Szczytnik, která jen o vlásek unikla smrti. Cestou na soustředění do Katovic jejich mikrobus zachvátily plameny, ale naštěstí se všem dívkám, které dosud uvnitř klidně spaly, podařilo utéct. Incident se odehrál již na začátku října, ale až teď klub zveřejnil podrobné informace společně se sbírkou na jejich nový týmový autobus.

Foto: doba.pl

Hořící mikrobus

Článek

Tým juniorských biatlonistek z klubu UKS Szczytnik společně se svou trenérkou, která řídila, cestoval začátkem října mikrobusem na soustředění do Katovic. Cestou trenérka zastavila u čerpací stanice a vešla do budovy. Mezitím dívky nerušeně spaly.

Najednou se však začalo silně kouřit zpod kapoty a po chvilce začalo celé auto hořet. Všechny biatlonistky se však naštěstí včas probraly a utekly. Dodnes není jasné, co požár způsobilo.

Foto: doba.pl

Takhle dopadl týmový mikrobus.

„Jedno však víme: měly jsme obrovské štěstí. Nikomu se nic nestalo," stojí v oficiálním prohlášení klubu. „Přišly jsme však o klubový mikrobus, spoustu osobních věcí a část našeho vybavení," citoval klub trenérku, která požár zaregistrovala až při východu z čerpací stanice.

Klub nyní vyhlásil sbírku, jelikož nemá dostatek financí a nový mikrobus si nemůže dovolit. „Bez vás to prostě nejde," stojí u výzvy na webu zrzutka.pl, kde sbírka probíhá. Cílová částka je 30 tisíc polských zlotých, v přepočtu asi 155 tisíc korun. Dosud se vybralo zhruba 25 tisíc korun.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.