Hlavní obsah

Až moc úspěchů. Biatlonovému svazu došly peníze na odměny pro skvělé reprezentanty

Idre/Praha

I s úspěchem mohou někdy přijít nečekané problémy. Přesvědčil se o tom švédský biatlonový svaz, kterému v jedné z historicky nejúspěšnějších sezon pro jeho reprezentanty došly peníze na odměny. Navržený finanční strop na úspěšný rok ani zdaleka nestačil.

Foto: @hannaaoberg

Švédská biatlonistka Hanna Öbergová za úspěchy v poslední sezoně podle svých slov dostala od svaz proplancu jen polovinu bonusů.

Článek

Svaz se před sezonou na stropu se závodníky dohodl a nikoho v tu dobu ani nenapadlo, že by navržená suma neměla nestačit.

„Ano, dohodli jsme se na bonusovém stropu, na který jsme si mysleli, že nikdy nemůžeme dosáhnout," přiznal pro list Aftonbladet Sebastian Samuelsson, který z MS v Pokljuce přivezl čtyři medaile.

Švédská výprava celkem na světovém šampionátu v Pokljuce posbírala šest medailí a v celkovém pořadí národů obsadila třetí místo za Norskem a Francií.

Foto: Sport.cz

Švédská biatlonistka Hanna Öbergová.

„Se svazem jsme o odměnách diskutovali. Já jsem zatím dostala jen půlku peněz z toho, co jsem měla dostat. Ale každý rok nemůžete očekávat rekordní sezonu. Se svazem o tom vedeme dialog," přiznala olympijská vítězka Hanna Öbergová.

Generální sekretář Rikard Grip prozradil, že pro příští sezonu je bonusový strop výrazně navýšen.

„Máme už nové zkušenosti z uplynulé sezony, která pro nás dopadla velmi dobře, a na základě toho jsme udělali novou dohodu, s níž všichni souhlasili," uvedl Grip.

Závodníci pochopitelně dostávají prémie za umístění od mezinárodní biatlonové unie IBU a od sponzorů. Švédové ale chtějí odměňovat své reprezentanty i po vlastní ose. „Je to pro nás důležitě, aby dobrá reprezentace země byla odměněna," dodal generální sekretář.

Reklama

Související témata: