Hlavní obsah

Biatlon chce postavit Tomáše na nohy. Sbírkou podpoří těžce zraněného redaktora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za normálních okolností by reportér Tomáš Lachman nyní chystal rozhovory a reportáže před světovým šampionátem v biatlonu, který měl v České televizi na starosti. Jenže během jediné sekundy se v květnu loňského roku zcela změnil život jemu i jeho rodině. Český biatlon se významně zapojil do sbírky, která má Lachmanovi pomoct k návratu do života.

Foto: donio.cz

Tomáše Lachmana mají fanoušci s biatlonem neodmyslitelně spojeného.

Článek

Přišel jeden špatný krok na schodech, pád a rána do hlavy rezultovala v dlouhé týdny v umělém spánku. Pak se jeho stav začal pomalu zlepšovat, ale nejnáročnější a nejnákladnější část rehabilitace probíhá právě teď, kdy je na léčení v Lázních Bělohrad.

Lachman začal mluvit, ale stále je upoután na lůžko a ještě neovládá svaly. K rozhýbání mu má pomoct neurorehabilitační péče, která by ho mohla vrátit i k jeho rodině – manželce a dvěma dětem.

Sbírku na webu donio.cz založili jeho přátelé a biatlonová komunita se okamžitě zapojila. „Tomáš je součástí naší rodiny, a když je šance se uzdravit, chceme sbírku aktivně podpořit,“ líčí prezident svazu Jiří Hamza, jenž sám přispěl významnou částkou.

Foto: donio.cz

Tomáše Lachmana čeká ještě dlouhá rehabilitace.

Sbírka s názvem Pomoz Tomášovi na nohy bude propagována i v rámci světového šampionátu v Novém Městě na Moravě.

„Věřím, že jednoho dne tam bude stát zase za plůtkem. Ale hlavní je, aby se mohl vrátit k rodině a žít pokud možno plnohodnotný život. A kdo by měl pomoct, když ne biatlonová komunita,“ prohlásil Hamza.

„Víte, co mi na biatlonu letos nejvíc chybí? Jsou to Lachecovy otázky v cíli. Tome, bojuj, ať jsi brzo zpátky a je to zase totální biatlon,“ vzkázal mu nejzkušenější z českých biatlonistů Michal Krčmář.

Na stránkách sbírky je vidět, že Lachmana podpořila i řada dalších lidí z biatlonového prostředí, ale také kolegové a fanoušci. Za necelé dva dny se povedlo vybrat už přes dva a půl milionu korun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.