Hlavní obsah

Strašák biatlonového šéfa? Předpověď počasí. Přijďte dřív, prosí diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál otevřený, na zasněžené tratě svítí sluníčko, přesto šéf biatlonového svazu i mistrovství světa v Novém Městě na Moravě Jiří Hamza nemá úplně klidné spaní. Víc než nevýrazné výsledky českého týmu ho straší předpověď počasí na šampionát, jenž začne příští středu.

Zrekonstruovaná Vysočina arena se chystá na MS. Patříme k nejmodernějším areálům pro biatlon na světě, je pyšný Jiří HamzaVideo: Sport.cz

 
Článek

Přípravy jste vedl už při mistrovství světa v roce 2013. V čem byly teď jiné?

Jsou teď jednodušší, protože už víme, co máme všichni dělat. Z bandy kamarádů jsme profesionálním týmem. Máme zajištěné finanční prostředky už před akcí, minule to byl trochu punk, celé to bylo živelnější. Teď zase narostly požadavky od Mezinárodní biatlonové unie i televizí, promítla se do toho inflace. Věřím, že diváci odejdou spokojeni, ale nejvíc bychom potřebovali dobrou předpověď počasí…

Sněhu máte v zásobnících dostatek, jde tedy spíš o komfort diváků?

Určitě. Když některé dny přijde 25 000 diváků, musíme jim ten komfort poskytnout. Chtěl bych lidi požádat, aby přišli o hodinu dřív, protože minimálně první týden se musíme chystat na mokrou variantu, což bude složitější. Jestli bude opravdu plus osm stupňů a déšť každý den… Sněhu je dostatek, ale museli bychom ho znovu navážet a rozhrnovat. Teď to vypadá krásně nažehleně, ale předpověď říká, že to takové nebude.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Slavnostní otevření zrekonstruované Vysočina Areny, v níž se v únoru uskuteční mistrovství světa v biatlonu.

Kolik lístků ještě zbývá?

Na víkendy jsou v podstatě pryč. V pracovních dnech se snažíme propagovat biatlon i mezi mládeží a děláme školní dny, takže by stadion měl být každý den plný.

Horší výsledky českého týmu se tedy na zájmu diváků nepodepsaly?

Nepodepsaly. Z biatlonu se stal globální sport a abychom ho nakopli, výsledky samozřejmě potřebujeme, nemá cenu říkat, že jsou dobré. Rozumím, že někteří fanoušci nejsou spokojeni. Ale se závodníky jsme mluvili, u Markéty Davidové bylo vidět v Anterselvě, že už to bylo o něčem jiném. Na sportovce je obrovský tlak, ale věřím, že se to v dobré obrátí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.