Hlavní obsah

Stíhačka absolutně v režii Norů, Krčmář bral body za dvacáté místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stíhací závod Světového poháru v rakouském Hochfilzenu se odjel v norské režii. Biatlonistům této země patřila čtyři nejlepší místa, přičemž Johannes Thingnes Bö se k prvenství vytáhl z jedenácté pozice na startu a oslavil 69. vítězství v seriálu. Ze čtyř českých reprezentantů dopadl nejlépe dvacátý Michal Krčmář. Bodovat dokázal i Jonáš Mareček 34. místem, což znamenalo polepšení o osm příček.

Foto: ČTK/AP

Závod v Rakousku opanovali Norové

Článek

Z mužů v čelní skupině po sprintu zvládl úvodní položku čistě jen Lägreid, jenž si tak vyjel půl minuty náskok na krajany T. Böa a Christiansena. S nimi držel ještě krok Saumelsson. Krčmář udělal na první ležce jednu chybu a z trestného kola se vrátil na 22. místě. Václavík kroužil dokonce dvakrát, čímž se dostal až na chvost bodované čtyřicítky. Vteřinu za ním pak jel Mareček.

Lägreida o vedení nepřipravilo ani jedno trestné kolo po druhé zastávce na střelnici, Samuelsson se ale k němu přiblížil na šest vteřin a v polovině trati už jeli spolu v čele. S odstupem dalších deseti sekund se drželi norští sourozenci Böovi a s nimi střeleckou nulu držící Jacquelin z Francie, jenž měl přitom až třináctou startovní pozici

Z české čtveřice se nepovedla druhá položka Krčmářovi, protože si musel přidat 300 metrů na trestném kole. Vrátil se z něj třicátý, po boku krajana Adama Václavíka, který druhou ležku zvládl čistě. Mareček minul terč až poslední ranou, přesto mu patřilo 38. místo.

Po třetí položce převzal vedení J. Bö, za ním jelo pět krajanů doplněných Jacquelinem. Samuelsson doplatil na dvě chyby. Ani českým mužům bohužel moc nevycházela střelba. Václavík čtyřmi chybami na třetí položce pohřbil šanci na bodový zisk. Krčmář si zase neodpustil trestné kolo, z něj se vrátil pětadvacátý se ztrátou dvě a půl minuty na Nora v čele.

J. Bö nechyboval ani při poslední stojce, na Lägreida měl k dobru přes dvacet vteřin. Třetí byl T- Bö, čtvrtý další Nor Dale a oba nakonec na posledním kilometru krajana před sebou předstihli. Krčmář dal čistou položku až tu poslední. „Snažil jsem se maximálně uklidnit, aby to nebyl už tolik hop nebo trop. Běh mi dal naději na top dvacet,“ vykládal.

Mareček dodržel tradici jedné chyby na každé položce. „Většinou přišla chyba poslední ranou, což zamrzí. Alespoň, že přišla nějaká bodová odměna,“ mínil. „Střelnice se nám obecně ve stíhačce nepovedla, od všech kluků to bylo dost bezzubé. Na lyžích neztrácí, jenže pálí až zbytečně zadrženě. A velká škoda třetí položky Adama Václavíka, který měl třetí položku rozházenou, přitom na ni přijel jako nejlepší z reprezentantů,“ hodnotil trenér Michael Málek.

Světový pohár biatlonistů – stíhací závod na 12,5 km mužů v Hochfilzenu
Stíhací závod mužů 12,5 km
1. J. Bö (Norsko) 33:05,1 (1),
2. Dale (Norsko) +22,6 (3)
3. T. Bö (Norsko) +28,4 (2)
4. Lägreid (Norsko) +39,2 (2)
5. Samuelsson (Švédsko) +48,5 (3)
6. Jacquelin (Francie) +52,8 (2)
---
20. Krčmář (ČR) +2:50,2 (4)
34. Mareček (ČR) +4:20,2 (4)
43. Václavík (ČR) +4:46,1 (7)
53. Štvrtecký (ČR) +5:33,6 (5)
Stav Světového poháru
1. T. Bö (Norsko) 290
2. Samuelsson (Švédsko) 281
3. J. Bö (Norsko) 229
4. Dale (Norsko) 220
5. Nawrath (Německo) 203
6. Lägreid (Norsko) 191
---
25. Krčmář (ČR) 86
43. Mareček (ČR) 20
45. Václavík (ČR) 15
53. Karlík (ČR) 5

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.