Hlavní obsah

Biatlon v časech koronaviru. Fanoušci křičeli v lese, euforie jako za Koukalové ale nepřišla

Nové Město na Moravě

Dobrovolníci po osiřelých tribunách rozvěsili vlajky, moderátor na stadionu měl nevděčnou úlohu popisovat dění alespoň pro realizační týmy a funkcionáře. Zvláštní kulisu měl sprint biatlonového Světového poháru v Novém Městě na Moravě, který ozdobila dalším skvělým výsledkem bronzová Markéta Davidová. O tom, jaké byly závody bez diváků, hovoří české biatlonistky v následujícím videu.

Smutné byly závody v Novém Městě bez diváků. České biatlonistky slyšely fanoušky schované v lese.Video: Sport.cz

 
Článek

„Mohlo to tu být jako za dob Gabči. Smutný příběh, ani jsem se moc nechtěl dívat,“ přiznával šéf organizátorů Jiří Hamza se vzpomínkou na triumf Gabriely Koukalové v prosinci 2016 a děkoval fanouškům, že se disciplinovaně nepokoušeli dostat dovnitř areálu. „Zvládli to bezvadně. Musíme se jim omluvit, ale jsou situace, které neovlivníme,“ krčil rameny.

Za ploty jich ale zhruba stovka hlasitě povzbuzovala. „V lese jsem slyšela, že někdo křičel schovaný u plotu. Hodně to pomohlo, děkuju, protože jinak to bylo jako na tréninku,“ vzkazovala Eva Kristejn Puskarčíková, v cíli po problémech při střelbě vleže až 57.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pořadatelé rozvěsili před sprintem vlajky na prázdné tribuně biatlonového areálu.

„První střelba byla tragická. Nevystřelily mi dvě rány, takže jsem si časově přidala trestné kolo k těm dvěma, která jsou už tak dost,“ vyčítala si.

„Já fanoušky za plotem slyšela už při nástřelu. Byli bouřliví, jak čeští fanoušci umějí být. Tak jsem se i na trati usmála a říkala si, že to jsou ti skalní, kteří i přes zákaz dorazí a snaží se něco dělat na hranici zákona,“ pousmála se bronzová žena ze sprintu z mistrovství světa Lucie Charvátová.

Reklama

Související témata: