Hlavní obsah

Wiererová pokračuje v kariéře, chce vydržet do domácích OH 2026

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobná vítězka Světového poháru v biatlonu Dorothea Wiererová plánuje i v příštích dvou letech pokračovat v kariéře. Čtyřiatřicetiletá Italka, kterou v uplynulé sezoně limitovaly zdravotní potíže, vyvrátila na dnešní tiskové konferenci spekulace o konci kariéry a řekla, že by ráda závodila do domácích olympijských her 2026 v Miláně a Cortině d'Ampezzo. Mezinárodní biatlonová unie IBU to uvedla na svém webu

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Dorothea Wiererová bude pokračovat v kariéře

Článek

Byla by škoda zakončit část svého života takhle, když jsem nebyla schopná ze sebe vydat sto procent. Chci pokračovat až do olympijských her v Miláně a Cortině," uvedla Wiererová.

V uplynulém ročníku absolvovala jen čtyři díly Světového poháru a mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Vynechala podniky v německém Oberhofu, Ruhpoldingu a v závěru sezony také závody v Oslu, Soldier Hollow a Canmore. V individuálních závodech skončila nejlépe dvakrát čtrnáctá a v konečném hodnocení SP obsadila 40. místo.

„Minulá sezona byla těžká. Byla jsem několikrát nemocná. Z psychického i fyzického hlediska to bylo velmi náročné,“ řekla Wiererová.

Čtyřnásobná mistryně světa přemítala podle svých slov o budoucnosti dva měsíce, nakonec se rozhodla pokračovat. Láká ji vidina domácích olympijských her. V minulosti startovala pod pěti kruhy v Soči 2014, Pchjongčchangu 2018 a Pekingu 2022. Na každé akci získala jednu bronzovou medaili.

„Nebyla to snadná volba, protože je tomu třeba hodně obětovat. Už jsem si ale naplánovala tréninky a dnes se začala připravovat se svou skupinou a lidmi, kterým věřím,“ uvedla dvanáctinásobná medailistka z mistrovství světa a vítězka 21 závodů SP.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články