Hlavní obsah

Biatlonistka Wiererová střílela ve studiu na naháče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po znechucení z formy a výsledků na MS v Novém Městě na Moravě předčasně ukončila sezonu. To ale neznamená, že se italská biatlonistka Dorothea Wiererová nudí. Čtyřnásobná mistryně světa se mimo jiné objevila v italské televizní show, kde mluvila o svých plánech do blízké budoucnosti a také vysvětlovala základy biatlonové střelby.

Foto: Profimedia.cz

Biatlonistka Dorothea Wiererová v TV show.

Článek

Wiererová byla hostem úterní late-night show s názvem Stasera c'è Cattelan. V rozhovoru samozřejmě přišla na přetřes otázka její budoucnosti. Stálice mezi biatlonovou elitou kvůli zdravotním problémům neprožila dobrou sezonu, což vyústilo trápením na MS v České republice.

Po něm oznámila, že v sezoně už pokračovat nebude, ale že to ještě neznamená definitivní konec kariéry. Teď se k tématu vrátila.

„Je mi 33 let. Některé biatlonistky končí ve 30 letech, jiné ve 35. Ještě jsem se nerozhodla, jak s tím naložím,“ uvedla.

Velkým lákadlem je pro ni samozřejmě olympiáda na domácí půdě v Miláně a Cortině d'Ampezzo. „Samozřejmě by bylo krásné zažít olympiádu u svého prahu, jenže je to až za dva roky. Uvidíme, nejdřív ale pojedu na dovolenou,“ prozradila.

Ve studiu ale také předvedla něco ze svého umění. Vzala si pušku a moderátora Alessandra Cattelana učila základy střelby při biatlonu. Šlo ale pouze o laserovou pušku. Terče přitom držel nahý mladík, což byla možná imitace počinu Johna Ceny z nedávného ceremoniálu při předávání filmových Oskarů.

Wiererová dostála své pověsti a i v improvizovaných podmínkách a v botách s podpatky „vyčistila“ všechny terče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.