Hlavní obsah

Biatlonová hvězda Wiererová se před startem MS vyjádřila ke spekulacím o konci kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O její budoucnosti se mezi biatlonovými fanoušky neustále diskutuje. Italská biatlonistka Dorothea Wiererová o ní promluvila před startem mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. „Vydám ze sebe všechno, a pak se uvidí. Je potřeba být realistou,“ řekla čtyřnásobná mistryně světa.

Foto: Profimedia.cz

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová ze sebe na nadcházejícím MS vydá dle svých slov všechno. Archivní foto

Článek

„Příští dva týdny ze sebe vydám všechno. Až skončí mistrovství světa, budu mít čas přemýšlet o budoucnosti,“ řekla třiatřicetiletá italská závodnice v rozhovoru pro server sportnews.bz.

Wiererová nicméně již před nějakou dobou naznačovala, že je rozhodnutá. A fanoušci tak tuší, že tahle sezona by pro trojnásobnou bronzovou medailistku z her pod pěti kruhy měla být poslední. „Na konci sezony to prozradím,“ uvedla v nedávném rozhovoru pro Corrie dello Sport.

Rodačce z Brunecku vůbec nevyšel úvod sezony, vynechala pak zastávky v Oberhofu a Ruhpoldingu. Před startem ročníku i během něj ji trápily zdravotní problémy, stěžovala si na únavu. Dvojnásobná vítězka Světového poháru (2018/19 a 2019/20) se vrátila 14. místem v Antholzi a stříbrem ve smíšené štafetě.

Před startem svátku biatlonu ve Vysočina Areně jí ale chuť porvat se o solidní výsledky nechybí. „Do formy se nedostanete tak rychle, pokud jste dlouhodobě nemocní. Je potřeba být realistou,“ brzdí přehnaný optimismus, byť přiznává, že už se cítí mnohem líp než na startu sezony. „Věci se pomalu zlepšují,“ dodala.

MS v biatlonu startuje 7. února smíšenou štafetou.

Reklama

Související témata: