Hlavní obsah

Češi vyrazí do stíhačky jen ve třech, Mareček odstoupil. Mění se i závodní okruh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V oslabené sestavě a na změněném okruhu se pojede v neděli od 17.05 mužská stíhačka na biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Pořadatelé pozměnili kvůli teplu a dešti část tratě na závod, v němž bude kvůli nemoci chybět Jonáš Mareček.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jonáš Mareček do nedělní stíhačky na mistrovství světa nenastoupí.

Článek

11/2_MS Biatlon

Mareček, jenž je rodákem z Nového Města na Moravě, ze sobotního sprintu proklouzl do stíhačky z 58. místa. Ale už po závodě mluvil o tom, že se necítil dobře. „Tělo mě nepustilo, vnitřně jsem si to protrpěl, hrozně mě to mrzí,“ líčil v sobotu Mareček, jenž nenastoupil ani do smíšené štafety, na niž se necítil po karambolu na tréninku, kdy si hnul se zády.

V neděli se pak ze stíhačky odhlásil kvůli potížím s dutinami, do závodu tak vystartuje z Čechů jen jako 19. Michal Krčmář, 33. Tomáš Mikyska a 41. Jakub Štvrtecký.

Déšť ani nezdary českého týmu je neodradí. Fanoušci věrně povzbuzují domácí biatlonisty a stále jim věří! Video: Sport.cz

Změnu okruhu si vynutilo počasí, které pořadatele trápí od začátku šampionátu. „Nepojede se původní dva a půl kilometru dlouhý okruh lesem Plačkovec, místo toho poběží biatlonisté tříkilometrovou trať přes úsek Omega,“ vysvětlil ředitel závodů Vlastimil Jakeš na webu šampionátu. Délka okruhu 2,5 kilometru zůstane zachována.

V sobotu se neuskutečnil ani dopolední trénink pro závodníky, kteří nejedou žádnou ze stíhaček. Počasí narušilo program už v pondělí, dva dny před úvodním závodem smíšených štafet, kdy organizátoři zrušili úvodní tréninky kvůli silnému větru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.