Hlavní obsah

Biatlonová válka eskaluje. Hvězda reprezentace zmizela ze soupisky, kolegyně ji nešetří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu bude německý Wiesbaden už tradičně hostit hvězdami nabitou biatlonovou letní exhibici, kde se to bude jen hemžit šampiony (Wiererová, Vittoziová, Öbergová, Ponsiluoma, Doll). Jedno velké jméno ale těsně před začátkem bez vysvětlení ze startovní listiny zmizelo. A to vítězky Křišťálového glóbu za uplynulou sezonu Julie Simonové, která čelí obvinění, že okradla kolegyně a kolegy z reprezentačního týmu.

Foto: Profimedia.cz

Kolaps Julie Simonové v cíli. Šampionka způsobila rozkol ve francouzské biatlonové reprezentaci.

Článek

Absenci Simonové už oficiálně potvrdili i organizátoři závodu s tím, že ji nahradí krajanka Lou Jeanmonnotová-Laurentová. Důvody absence dvojnásobné mistryně světa a stříbrné olympijské medailistky však nesdělili.

Ještě na začátku týdne přitom v deníku Wiesbaden Kurier pořadatelé uváděli, že ctí presumpci neviny, a tudíž se Simonovou, jejíž případ zatím řeší soud, nadále počítají. Nicméně i německá média zmiňují, že její absence nějakým způsobem souvisí s ožehavým případem.

Že je situace ve francouzském týmu kvůli Simonové hodně napjatá, bylo zřejmé i během nedávných závodů na Blinkfestivalu v Norsku, kde o aféře ostatní Francouzky s médii otevřeně mluvily.

Třeba již zmíněná Jeanmonnotová, která uvedla, že sama Simonová situaci eskalovala a neakceptovala nabídnutou vstřícnost od kolegyň. „Julia udělala hodně špatných rozhodnutí,“ postěžovala si Jeanmonnotová v rozhovoru pro norskou televizi TV2. Po hvězdné krajance požaduje kromě jiného i veřejnou omluvu.

Podobně se vyjadřovala i Justine Braisazová-Bouchetová, která Simonovou obvinila z krádeže kreditní karty a nelegální platby z ní.

„Snažila jsem se to s ní i svazem v tichosti vyřešit, ale nešlo to. Ta situace je opravdu smutná, ale musela jsem k tomu přistoupit zodpovědně. Kdybych neměla jasné důkazy, samozřejmě bych nic v tomto směru nepodnikla. I tak to ale nebylo lehké rozhodnutí,“ uvedla Braisazová-Bouchetová.

Reklama

Související témata: