Hlavní obsah

Biatlonovému esu hrozí smutná tečka. Sezonu chtěl ukončit jinak, přiznal trenér

Biatlonová elita bojuje na závěr ročníku Světového poháru s nepříjemným protivníkem. Olympijskému šampionovi a mistrovi světa Sebastianu Samuelssonovi hrozí dokonce předčasný konec sezony. Švédský závodník kvůli nákaze koronavirem chyběl už minulý týden doma v Östersundu a možná vynechá i nadcházející závěrečný podnik v Oslu.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Francouzský biatlonista Quentin Fillon Maillet (vpravo) a švédský závodník Sebastian Samuelsson v akci při mužském masáku v německém Oberhofu. Archivní foto

Článek

Koronavirus řádí mezi biatlonovou elitou. Druhý muž průběžného hodnocení SP Sturla Holm Laegreid musel před dvěma týdny odcestovat z Nového Města na Moravě, bratři Böové měli na Vysočině rovněž pozitivní testy a když se z Česka vrátil Samuelsson, domů si také přivezl nákazu covidem-19.

Pro Östersund tak biatlonová špička řádně prořídla. Zatímco norská esa Böové už stihli ohlásit, že v legendárním Holmenkollenu na závěr sezony chybět nebudou, pro Samuelssona bylo Nové město na Moravě dost možná posledním vystoupením v ročníku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sebastian Samuelsson (@sebastian_samuelsson)

Už ve čtvrtek je totiž na předměstí norské metropole na programu mužský sprint a dle vyjádření švédského týmu to se startem čtrnáctého muže celkového pořadí nevypadá růžově. „V tuto chvíli nevím, jestli je reálné, že bude (Samuelsson) ve čtvrtek závodit. Připadá mi, že čas letí," řekl švédský reprezentační trenér Johannes Lukas pro deník Expressen.

„Je to tak, jak to je, a těžko to můžeme změnit. Samozřejmě je z toho otrávený. Sezonu chtěl ukončit jinak," dodal německý kouč.

Reklama

Související témata: