Hlavní obsah

Bratři Böové se po koronaviru zapojí do závěrečných závodů SP v biatlonu v Oslu

Norský biatlonista a již jistý vítěz celkového hodnocení Světového poháru Johannes Thingnes Bö se zapojí stejně jako jeho bratr Tarjei do závěrečných závodů domácího SP v Oslu. Sourozenci, kteří měli na začátku března v Novém Městě na Moravě pozitivní testy na koronavirus a vynechali minulý týden podnik ve švédském Östersundu, jsou již před posledním dílem této sezony fit. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Johannes Thingnes Bö z Norska v Novém Městě na Moravě. Archivní foto

Článek

Bratři Böové měli pozitivní test na covid-19 již 4. března před stíhacím závodem SP v Novém Městě. Jelikož se ale cítili v pořádku a pravidla jejich start nijak neomezovala, závodili i nakažení. Následné smíšené štafety o den později už ve Vysočina Areně vynechali a odcestovali domů.

Pozitivní test měl o pár dní dříve také jejich krajan a druhý muž průběžného hodnocení seriálu Sturla Holm Laegreid, který vedle závodů v Novém Městě vynechal minulý týden i úvodní disciplíny v Östersundu. Johannes Thingnes Bö si tak díky absenci svého rivala zajistil v předstihu čtvrtý triumf v celkovém hodnocení soutěže.

Pětinásobný mistr světa z Oberhofu Johannes Thingnes Bö může v Oslu překonat vlastní rekord 16 vítězství v jedné sezoně. V této sezoně zatím vyhrál 13 závodů Světového poháru a získal tři tituly v individuálních závodech na mistrovství světa. Šestnáct výher vybojoval také v sezoně 2018/19.

Program SP v Oslu zahájí ve čtvrtek sprint mužů.

Reklama

Související témata: