Hlavní obsah

Biatlonový král milionářem. Na MS vydělával přes 800 tisíc na hodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou životní světový šampionát, z něhož si přivezl pět zlatých, jednu stříbrnou a jeden bronz. Po MS v Oberhofu však fenomenální norský biatlonista Johannes Thingnes Bö nepočítá jen medaile, ale i poměrně tučné prize money. V součtu si přišel v přepočtu na částku přes 2,6 milionu korun.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Nor Johannes Thingnes Boe získal na mistrovství světa v Oberhofu sedm medailí. Pět zlatých, jednu stříbrnou a jednu bronzovou.

Článek

„Zakončil jsem to tu se sedmi medailemi, a považuji Oberhof pro sebe za velmi úspěšný. Jel jsem sem s tím, že ze tří štafetových závodů bych chtěl dvě zlata a navrch přidat jedno individuální. Byl bych zklamaný, kdybych tyhle cíle nesplnil. Cokoliv navíc jsem bral jako bonus," hodnotil svoji bilanci v Durynském lese současný biatlonový král pro norskou televizi TV2.

Mladší z bratrů Bövých nakonec vybojoval tři individuální zlata, a to ve sprintu, stíhačce a vytrvalostním závodě. Navrch přidal zlata z obou smíšených štafet, stříbro z mužské štafety a bronz ze závodu s hromadným startem.

Za každé individuální zlato vyinkasoval 25 000 eur hrubého, za štafetová zlata pak 7 500 eur, týmové stříbro mu pak vyneslo 6000 eur a bronz v závěrečném masáku pak 14 000 eur. I na norské poměry tak odjel jako milionář, protože výsledná vydělaná částka převyšuje 1,2 milionů norských korun.

Norští novináři mu přepočítali vydělanou částku na čas strávený v Oberhofu na trati v závodě, a vyšlo jim, že hodinová závodní mzda pro Böa činila 368 565 norských korun, tedy cca 810 000 Kč.

Velmi dobře si co do medailí i finančního profitu vedl v Oberhofu i další Nor Sturla Holm Laegreid, jenž za úctyhodnou sbírku jedné zlaté, tří stříbrných a jedné bronzové medaile či čtvrté místo v závěrečném závodě s hromadným startem vydělal v přepočtu přes 1,8 milionu Kč.

„Odjíždět z mistrovství světa s pěti medailemi je nádherné. S takovým úspěchem jsem určitě nepočítal. O tom jsem jen snil," těšilo Laegreida.

Reklama

Související témata: