Hlavní obsah

Blesková akce zlodějů! Talentovaní švédští biatlonisté jsou na dně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radost vystřídalo kruté rozčarování! Mladí švédští bratři Harald a Alfred Erikssonovi, kteří o víkendu v Östersundu sbírali úspěchy na juniorských závodech v biatlonu, byli okradeni. Neznámí pobertové jim podle listu Aftonbladet odcizili celkem 15 párů lyží v celkové hodnotě zhruba 13 400 eur (v přepočtu asi 322 000 korun). Oba mladíci jsou zdrceni, píše švédský list.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Švédské biatlonisty okradli neznámí lapkové (ilustrační foto).

Článek

Rodina měla závodní vybavení uložené pod svým mobilním domkem. „Nedokážu si vysvětlit, jak je našli. Probudila jsem se a slyšela auto, ale tady kolem jezdí spousta lidí, nemůžete na každého reagovat. Trvalo to tak půl minuty, pak vůz odjel a všechno bylo pryč," cituje Aftonbladet matku obou závodníků Ann Erikssonovou.

Po zlodějích zatím policie marně pátrá. Obzvlášť palčivá je nyní situace pro 16letého Haralda, který měl v plánu na konci ledna startovat na Olympijském festivalu mládeže v Itálii a zbyl mu jediný pár lyží. Rodina přesto doufá, že se zcizený materiál najde.

„Tohle není jako ukrást auto nebo hodinky. Lyže jsou označené," upozorňuje matka Erikssonová. Jenže čas běží... „Snad se vše včas vyřeší, jinak kluci nebudou mít k dispozici odpovídající vybavení. Jsou z toho úplně na dně."

Reklama