Hlavní obsah

Byl jsem naprosto dole, přiznal Krčmář a hořkost v něm zůstala. Teď zajel nejlépe v sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyl to výsledek, ze kterého by jásal, ale úlevu vystoupení ve sprintu Michalu Krčmářovi přineslo. V Novém Městě na Moravě se sbíral z nevydařeného vystoupení ve smíšené štafetě, kde minul šest ran. V sobotu se při svém nejlepším sprintu sezony dopustil jediné střelecké chyby a do nedělní stíhačky 33letý biatlonista vyrazí jako devatenáctý.

Sprint mužů na 10 kilometrůVideo: Česká televize

 
Článek

Uklidnil vás sobotní závod?

Nenazval bych to uklidněním. Věděl jsem, že dnešek bude pro mě psychicky náročný. Říkám na rovinu, že po středě jsem byl, co se týče sebedůvěry, naprosto dole. Věděl jsem, že to budu muset extrémně odpracovat na každém výdechu i nádechu při střelbě. Je to úleva a jsem i rád, že se to povedlo zvládnout.

V čem tkví vaše proměna oproti nervóznímu vstupu?

Už jsem se cítil, že jsem to zase trochu já. Užíval jsem si atmosféru, sport. Mix byl pro mě velké ponaučení. I v těchto letech zažíváte nové věci, učíte se něco nového. Asi to mělo přijít, ale ta hořkost ve mně bude dlouho. Byl to týmový závod a ten ve vás prostě leží.

Ponaučení v čem?

Já byl ve středu možná až moc svázaný a moc to na mě dolehlo. Tak jsem se to snažil překlopit do roviny, že mě to opravdu zase bavilo.

I na trati v těžkých podmínkách? Měl jste osmnáctý běžecký čas…

Běžecky jsem na tom byl hodně slušně. A není to vymlouvání, spíš čisté konstatování. Ale měl jsem na trati možnost jet s Norem i Francouzem, když Norové jsou odskočeni ještě trochu víc. Pak jsme seřazeni my s Němci a Italy, kdy máme stejně dobré lyže, ale tyhle dvě země jsou trochu někde jinde. Nestěžuju si, ale věřím, že kluci v kamionu ještě během šampionátu vytáhnou nějaké eso z rukávu a nějaký závod tam vlítneme lyžema i my.

Bylo vidět, že do posledních metrů jste dal opravdu vše, za cílem padl vyčerpáním. Jinak to ani v takové kulise skoro 27 000 diváků nejde?

Já měl na trati trochu strach nahoře nad tubusy, když jsem tam v posledním kole vyjel, jak se dostanu do cíle. Protože tím, jak nás lidé ženou, nenecháte v sobě ani kousek sil. Je to pro nás krásné, i když zároveň náročné, ale je super, že to můžu zažívat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Michal Krčmář si dojel pro 19. místo ve sprintu

Devatenácté místo tedy i směrem k nedělní stíhačce berete?

Já před závodem vůbec nepřemýšlel nad umístěním. Ale věděl jsem, že sprint je obrovsky důležitý pro stíhačku i jako vklad do masáku. Z toho pohledu 19. místo není vůbec špatné.

I vítězství vaší oblíbené Sparty v Karviné vás potěšilo?

Vyhrála? To jsem nevěděl. Takže super vstup do jara a o to lepší motivace na neděli. (úsměv)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.