Hlavní obsah

Byl to šok. Trapas! Norští biatlonisté vysvětlují nevídaný moment

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavili suverénní vítězství, přesto předvedli zaváhání, které se asi málo vidí i u začátečníků. Štafeta norských biatlonistů v nedělním závodě v německém Oberhofu podle očekávání jasně dominovala. Na předávce mezi druhým a třetím úsekem ale jak závodníkům, tak norským fanouškům na chvíli dost zatrnulo.

Foto: Profimedia.cz

Norský biatlonista Sturla Holm Laegreid při kuriózní předávce s Tarjeiem Bö (vlevo) během závodu štafet v Oberhofu.

Článek

Sturla Holm Laegreid vezl do cíle druhého úseku štafetu s pohodlným náskokem 42,6 sekundy. Jenže na konci své dřiny zjistil, že na něj v cíli nečeká nikdo, komu by mohl štafetu předat.

Až se zpožděním za ním vyběhl zmatený Tarjei Bö, který ani neměl pořádně nachystané hůlky.

„Byl to šok. Bylo to hodně divné, že tam nikdo nebyl. Začal jsem přemýšlet, že jsem asi špatně zajel do cíle nebo že jsem měl jet ještě jedno kolo,“ dělil se o své nepříjemné pocity pro televizi NRK Lægreid.

„Já jsem ale Sturlu v té mlze vůbec neviděl, tím to asi bylo. Neviděl jsem ho ani na velké obrazovce, kam se obvykle dívám. Je to trapas,“ reagoval pro TV2 Tarjei Bö. Norská štafeta nicméně nebyla jediná, která měla problém při předávce.

„Tohle jsem ještě nikdy neviděl,“ kroutil hlavou norský televizní expert Ola Lunde při přímém přenosu. „Už dřív jsme se bavili o tom, že někteří biatlonisté nebyli připraveni na předávku, a Tarjei se tomu smál. Teď je jedním z nich,“ doplnil.

Na další předávce už bylo z pohledu Norů vše v pořádku a slavnější z bratrské dvojice Johannes Thingnes Bö po parádním výkonu nakonec dotáhl tým na první místo s více než dvouminutovým náskokem na druhé Němce.

A tak si mohl Tarjei po závodě ze svého zaváhání utahovat. „Jsme přeci v zábavním průmyslu, takže musíme za každých okolností udělat nějaké vzrůšo. Asi bych to měl svést na mlhu. Strulu jsem vůbec neviděl, a najednou tam byl, vynořil se z mlhy. Teď už se můžeme smát, když to dobře dopadlo,“ vysvětloval.

Reklama