Hlavní obsah

Čeká se na oficiální dopis MOV, pak biatlonistkám vyplatí odměny

Praha

S dodatečnými bronzovými olympijskými medailemi za štafetu z her v Soči 2014 se české biatlonistky mohou těšit i na finanční odměnu. Až Český olympijský výbor (ČOV) obdrží oficiální dopis od Mezinárodního olympijského výboru, vyplatí zpětně prémii podle tehdejších pravidel. Eva Puskarčíková, Gabriela Koukalová, Veronika Vítková a Jitka Landová si rozdělí 900 tisíc korun.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Česká štafeta žen se raduje ze třetího místa v závodě Světového poháru v Koreji.

Článek

Česky získají dodatečně bronzové medaile ze štafety, neboť původně druhé Rusky byly diskvalifikovány kvůli dopingu Jany Romanovové a Olgy Viluchinové.

"Je to dobrá zpráva. Biatlonistky medaile pravděpodobně dostanou, ale pro Český olympijský výbor to ještě není oficiální. Musíme počkat nejprve na oficiální dopis od Mezinárodního olympijského výboru a potom samozřejmě na medaile, neboť je musejí vrátit Norky a ty to určitě neudělají, dokud nebudou mít ty stříbrné od Rusek. Takže to potrvá," uvedl sportovní ředitel ČOV Martin Doktor v tiskové zprávě.

Šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář pochybuje, že sportovci, kteří už mají doma medaile, je vrátí. "Asi budou muset vyrobit další nové medaile a poslat je sem závodníkům," řekl Rybář Radiožurnálu ve švédském Östersundu.

Olympijský výbor letos už dodatečně udělil bronzové medaile zápasníkovi Marku Švecovi za hry v Pekingu 2008 a oštěpaři Vítězslavu Veselému z olympiády v Londýně 2012. Také oni dostali dodatečnou finanční odměnu od ČOV. "Možná bychom do budoucna měli v rozpočtech na odměny počítat s vyššími částkami kvůli těmto důvodům," dodal Doktor s úsměvem.

Reklama

Související témata: