Hlavní obsah

Český biatlonista má další medaili

Po triumfu ve vytrvalostním závodu získal biatlonista Vítězslav Hornig na mistrovství Evropy juniorů další medaili. Ve sprintu na 10 km si v rakouském Hochfilzenu doběhl pro stříbro. Po jednom trestném kole prohrál o 21 sekund se Slovincem s českými kořeny Alexem Cisarem, jenž střílel bezchybně. Tereza Voborníková skončila těsně pod stupni vítězů čtvrtá, od bronzu ji dělily tři vteřiny. ME by mělo přes ochromení sportovního světa kvůli koronavirové pandemii pokračovat podle plánu až do neděle.

Foto: Sport.cz

Junior Vítězslav Hornig při závodech IBU Cupu v Sjusjoenu. Ilustrační foto.

Článek

Hornig závodí na ME ve velkém stylu, nahrávají mu i okolnosti. "Na mé straně bylo dnes především štěstí, a to už při losu. Běžel jsem hned v úvodu, kdy trať byla první dvě kola ještě ve slušném stavu, než se začala hodně zpomalovat a bořit," řekl Hornig.

Na měknoucím sněhu Tomáš Mikyska dosáhl na osmé místo a Mikuláš Karlík skončil dvanáctý. Jonáš Mareček byl 34., Jakub Kocián 43. a Ondřej Mánek byl klasifikován na 57. pozici. Všichni tak postoupili do nedělních stíhacích závodů.

Českým juniorkám stupně zatím unikají. Ve sprintu na 7,5 km vybojovala Voborníková stejně jako ve středu čtvrté místo a navíc jí na velkém pódiu doplnila šestá Karolína Dusilová.

Jedenáctá byla Tereza Vinklárková, 25. Klára Polednová, 35. Petra Suchá a 40. dorostenka Tereza Jandová. Vyhrála Jekatěrina Bechová z Ukrajiny.

Reklama

Související témata: