Hlavní obsah

Český biatlonista třikrát zabodoval. Kometa minulé zimy se vrátila, ale zatím jen na skok

Mužská druhá vlna sbírá další body, ve víkendovém pokračování IBU Cupu v norském Sjusjoenu se z českých biatlonistů opět nejvýše dostal Milan Žemlička. Po 25. místě v úvodním čtvrtečním sprintu v sobotu při repríze této disciplíny vybojoval 10. místo, v nedělní stíhačce obsadil 19. pozici, o sedm příček výše byl junior Vítězslav Hornig.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Tomáš Krupčík na archivním snímku.

Článek

Třiadvacetiletý Žemlička dosáhl na svůj druhý individuální výsledek v elitní desítce závodu IBU Cupu. Předminulou sezonu doběhl pátý v Osrblie, a to též ve sprintu. „Radost závodit. Jediné, s čím nejsem spokojený, je chyba vleže. Neudržel jsem koncentraci a jednou zbrkle vystřelil," říkal Žemlička pro biatlon.cz po sobotním sprintu, který se na rozdíl od čtvrtečního boje ve větru a chumelenici odehrál v ideálním slunečném počasí.

Hornig doběhl ve sprintu na 16. pozici, Tomáš Krupčík obsadil 29. příčku a bodoval i 34. Ondřej Hošek. Mikuláš Karlík byl dvaapadesátý.

Krupčík, kometa minulé zimy, v tu chvíli už věděl, že nepůjde do nedělní stíhačky, ač si v ní účast zajistil. „Dnešní závod byl pro mě vlastně první rychlejší trénink," vysvětloval jablonecký biatlonista, kterého v přípravě opakovaně zastavila borelióza a stále se spíše jen dává dohromady.

Ženám se tolik nedařilo. Lída Horká byla ve sprintu klasifikována na 47. místě, Natálie Jurčová skončila 55. a juniorka Klára Polednová si zajistila postup do stíhačky ze 60. místa. Mimo hru pro neděli zůstaly Petra Suchá (67.) a Eliška Teplá (73.). Vyhráli Fredrik Gjesbakk z Norska, Ruska Irina Starychová.

V neděli na 12,5 km dlouhé trati kromě Horniga a Žemličky už nikdo body nezískal. Karlík obsadil 50. příčku a Hošek po osmi chybách na střelnici skončil 52. v pořadí. Žemlička je po třech bodovaných umístěních v druhé lize biatlonistů průběžné jedenáctý.

Jurčová na ženské desítce doběhla 51., Horká obsadila 54. příčku. Polednová byla dostižena.

Ve stíhačkách triumfovali Němec Philipp Nawrath a Elisabeth Hoegbergová ze Švédska.

Reklama

Související témata: