Hlavní obsah

Český biatlonový kouč u konkurence! Pozvedne před olympiádou soupeřky Davidové a spol.?

Banská Bystrica/Praha

Slovenské biatlonové sestry Paulína a Ivona Fialkovy půjdou do olympijské sezony s českým trenérem. Stal se jím uznávaný odborník Tomáš Kos, jenž povede duo Fialkových zároveň s mužskou slovenskou reprezentací.

Foto: @ivka.fialkova

Sestry Fialkovy mají českého trenéra.

Článek

Kosův tým mužů spolu se slavnými sestrami bude fungovat odděleně od slovenské ženské reprezentace, který povede kouč Lukáš Daubner. U „Fialek" tak skončila trenérka Anna Murínová.

„Když jsem dostal nabídku od týmu Fialkových, byl problém v tom, že jsem měl platnou smlouvu se Slovenským svazem biatlonu jako trenér mužské reprezentace. Jsem rád, že se to dalo takto vyřešit. Nový tým bude moct trénovat pohromadě, což může být velký přínos pro obě strany. Tedy jak pro sestry Fialkovy, tak pro kluky," uvedl Kos na tiskové konferenci v Banské Bystrici.

Kos má za sebou mimo jiné trenérské úspěchy se Slovincem Jakovem Fakem či bývalou slovenskou reprezentantkou Anastasií Kuzminovou.

„Tomáš Kos byla naše první volba. Jsme velmi rády, že naši nabídku přijal. Hledali jsme možnost, jak ve prospěch všech využít i to, že trénuje muže. Více zahraničních týmů funguje v mužsko-ženském složení," uvedla pro TASR Paulína Fialková.

„Tomáš je především střelecký trenér a odborník. Na Slovensko přišel v souvislosti s Nasťou Kuzminovovu a byl při ní v olympijské sezoně 2018, kdy na tom byla v Pchjongčchangu střelecky velmi dobře. Očekávám, že zejména po této stránce pomůže i nám, abychom zaznamenali zlepšení," dodala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Paulína Fialková (@paja.fialkova)

Její sestra Ivona si od změny slibuje stejnou věc: „Doufám v posun ve střelecké části, protože všichni dobře víme, že u mě je největším kamenem úrazu právě střelba. Je nevyrovnaná, jednou vyjde, podruhé ne. Očekávám, že se více stabilizuji."

Reklama

Související témata: