Hlavní obsah

Český biatlonový talent v šoku. Přišel o spoustu peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tohle zažít nechcete. V dnešní době je již zcela běžné, že lidé platí svými chytrými telefony nebo třeba hodinkami. Kreditní, resp. debetní kartu jako takovou už téměř nevyužívají, ale stále ji s sebou pro všechny případy nosí. Mladý český biatlonista Ondřej Mánek na to teď šeredně doplatil. Kartu ztratil, nevěděl o tom, a někdo mu 14 dní luxoval účet.

Foto: Instagram @manek_on

Biatlonista Ondřej Mánek.

Článek

Se svým příběhem se podělil s fanoušky na sociálních sítích s myšlenkou, že třeba předejde neštěstí někoho z nich. Kartu vytratil na trajektu cestou do Norska zhruba před 14 dny. „Všude platím telefonem a účet kontroluju jen jednou za čas," uvedl k tomu, že si ztráty nevšiml hned.

„Za 14 dní mi z účtu zmizelo několik tisíc korun," napsal Mánek. S kartou prý někdo každý den fyzicky platil, dokonce až na Ukrajině. Teď může být biatlonista rád, že na ztrátu přišel a ždímání jeho konta nebude pokračovat dál. Ukradené peníze mu ale banka nevrátí.

Foto: Instagram @manek_on

Instagramový příspěvek Ondřeje Mánka.

„Dávejte si na svoje věci pozor, není to prdel," dodal na závěr. Nepříjemných zážitků má teď Mánek ve svém životě dost. Nedávno také na Instagramu uvedl, že se podruhé narodil. Při cestě z Prahy na Šumavu jej totiž málem na namrzlé vozovce srazil kamion, který vjel do protisměru. „Byl přísahám 5 cm od mých zrcátek," napsal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ondra Mánek (@manek_on)

Trojnásobný stříbrný medailista z juniorského mistrovství světa z roku 2020 poté vjel do půlmetrové sněhové závěje, kde hned vedle ní byl sráz dolů. „Kdybych neměl auto, jaký mám, vůbec nevím, jak by se s tím vyrovnalo," uvedl. Naštěstí vše dobře dopadlo.

Reklama