Hlavní obsah

Čeští biatlonisté budou mít od příští sezóny servisní kamión

Hochfilzen

Osm servisních kamiónů naskládaných těsně vedle sebe stojí za stadiónem na biatlonovém mistrovství světa v Hochfilzenu. Od příští sezóny jich bude minimálně o jeden víc. Češi se přidají k velmocím a jejich servis dostane rovněž komfort v podobě trucku.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Šéftrenér Ondřej Rybář gratuluje benjamínkovi Adamu Václavíkovi.

Článek

"Nechceme se rozcapovat, ale důvod je jasný. Chceme držet krok se světovou špičkou," oznámil šéftrenér Ondřej Rybář na sociálních sítích svazu.

První muž českého biatlonu Jiří Hamza informaci o vylepšení zázemí vzápětí potvrdil. "Jednáme o tom a asi to tak dopadne," řekl Hamza před sprintem mužů. "Mysleli jsme, že budeme jezdit bez toho, ale trend je takový a jednoho dne by nás to čekalo. Chceme-li držet krok, tak se musíme snažit i v infrastruktuře," řekl Hamza.

Kamión nebude biatlonisty nic stát, dostanou ho za reklamu

Pořídit si servisní kamión přijde na milióny. Českým biatlonistů ale z rozpočtu nic neubude. "Nabídl se nám český partner, který by nám s tím pomohl, a toho si ceníme," řekl Rybář. "Máme to dostat sponzorsky, takže nás to nebude stát v podstatě nic. Firma nám ho věnuje za reklamu a spolupráci," konstatoval Hamza.

Servisní kamión se bude pro český tým stavět na míru. "Servisáci si řeknou, co chtějí," uvedl Hamza. Vzorem bude švédský kolos. "Chceme to mít i s teleskopickým vysouváním, aby se co nejvíce ulehčilo práci," doplnil Hamza.

Vzorem budou Švédové

Nikdo z českého realizačního týmu si nebude muset dělat řidičské oprávnění na kamión. "To zařídí speditérská firma. Budou nám ho převážet. My jim dáme plán a oni s tím přijedou na místo," vysvětlil Hamza. Servis se bude starat jen o svoji práci. "A pak uvidíme, co nám to přinese na závodech," podotkl Rybář.

V současnosti využívají servisní kamion Norové, kteří mají na MS v Rakousku dva, Švédové, Rusové, Němci, Rakušané a Francouzi, menší má Kanada.

Reklama

Související témata: