Hlavní obsah

Co je s biatlonovou královnou? Postel, prášky... Snad se věci zlepší, přeje si

Loni touto dobou sbírala na mistrovství světa jednu medaili za druhou, jenže letos zatím královna poslední biatlonové sezony Dorothea Wiererová na cenný kov stále čeká. A ani ve Světovém poháru zatím hvězdná Italka na loňské výkony nedokázala úplně navázat.

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová zatím na cenný kov na letošním MS stále čeká.

Článek

Minulý rok na světovém šampionátu v pro ni domácí Anterselvě posbírala dvě individuální zlata a jedno stříbro. Navíc přidala stříbrnou medaili ze smíšené štafety. Spolu s Norkou Marte Olsbuovou Röiselandovou patřila k nejúspěšnějším ženám celého MS.

Na probíhajícím mistrovství světa ve slovinské Pokljuce to ale z její strany není zatím ono. S italskou smíšenou štafetou obsadila šesté místo, v sobotním sprintu dojela až dvacátá. Zlepšení se dočkala při nedělní stíhačce, kdy se probojovala na čtvrtou příčku.

„Byla jsem nachlazená a trochu mě bolelo v krku. Než jsem odjela do Pokljuky, ležela jsem dva dny v posteli, což není ideální příprava na mistrovství světa," povzdechla si v rozhovoru pro Fondo Italia Wiererová, která loni obhájila celkový triumf ve Světovém poháru.

„Dostala jsem do sebe taky spoustu léků, abych vůbec byla schopná závodit," vysvětlovala 30letá hvězda, která po poslední veleúspěšné sezoně uvažovala o ukončení kariéry.

Nakonec se rozhodla jinak. Vstup do nového ročníku měla báječný, slavila na úvod SP ve finském Kontiolahti triumf ve vytrvalostním závodě. Ten byl ale zatím v této sezoně jediný. Pak už se dostala na stupně vítězů jen dvakrát.

„Uvidíme, jak se věci vyvinou. Doufám, že se rychle dám do pořádku a forma se mi vrátí. Jinak to pro mě bude hodně dlouhé mistrovství světa," dodala pohledná italská biatlonistka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: