Hlavní obsah

Co stálo za nečekaným úspěchem Puskarčíkové? Tajné triky a nová láska?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Östersund/Praha

Biatlonová sezona 2021/22 o víkendu odstartovala v mrazivém švédském Östersundu. Českým biatlonistům se závody příliš nevyvedly, ale reputaci českých barev napravily ženy. Markéta Davidová triumfovala v závodu na 15 kilometrů a o den později zaznamenala fantastický úspěch Eva Puskarčíková, která ve sprintu skončila jedenáctá. Na svém Instagramu poté prozradila tři tajné triky, které jí k úspěchu dopomohly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eva Puskarčíková na starším snímku ze sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

Teploty v první destinaci letošního ročníku Světového poháru klesaly během závodních dnů až k minus 15 stupňům Celsia. Pro sportovce určitě nic příjemného. Velký chlad většinou dělá problémy české biatlonistce Evě Puskarčíkové, které se podle svých slov vůbec nechtělo vylézt z hotelu.

Nakonec se však přemluvila a dobře udělala. Po ne příliš povedeném vytrvalostním závodě, kde z dvaceti ran minula čtyřikrát a v cíli byla z českých závodnic poslední, zajela ve sprintu jeden z nejlepších výsledků kariéry. Nechybovala ani jednou a skončila jedenáctá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Puskarčíková (@eva.pusk)

„Tak upřímně, toto jsem ani já nečekala," přiznala Puskarčíková překvapení ze svého výsledku. Aby jí nebyla zima, závodila ve vestě. Vtipně to oglosoval její velký kamarád, juniorský reprezentant v biatlonu Ondřej Mánek. „Tak ta už chce na starý kolena hlavně to pohodlí a teplo," utahoval si ze své třicetileté kolegyně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Puskarčíková (@eva.pusk)

Vesta byl tedy první hack, kterým vyzrát na nepřízeň počasí a pohodlný průběh závodu. Druhým je tření zmrzlých rukou sněhem. „Poté však doporučuji utřít do sucha ručníkem," dodala biatlonistka.

Poslední vychytávku převzala od bývalé reprezentantky Veroniky Vítkové. „Když pod kombinu lupneš silonky, jsi jako v ráji, hřejí, ale nesvírají," prozradila s doporučením, že ideální jsou alespoň 40 DEN, ty prý snesou i praní.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Puskarčíková (@eva.pusk)

K výsledku jí možná krom těchto tří vychytávek pomohla i nová láska. Po rozvodu s exbiatlonistou Lukášem Kristejnem se objevuje často s italským kolegou Thomasem Bormolinim, se kterým například společně trénují a skrz sítě si posílají zamilované emotikony.

Reklama