Hlavní obsah

Comeback biatlonové legendy! Dislová má nový džob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Start nové biatlonové sezony se blíží a s ní i comeback jedné z nejúspěšnějších závodnic historie tohoto sportovního odvětví, jednapadesátileté Uschi Dislové. Pochopitelně nikoliv s malorážkou na zádech. Bývalá ikona německé reprezentace, jež žije od roku 2007 ve Švédsku, přijala nabídku ke spolupráci s tamní rozhlasovou stanicí Sveriges Radio, v níž bude spolukomentovat závody Světového poháru v roli expertky.

Foto: Profimedia.cz

Slavná bývalá německá biatlonistka Uschi Dislová na snímku z roku 2016.

Článek

Dislová už má v mediální oblasti zkušenosti, před lety spolupracovali ještě s někdejším kolegou z národního týmu Ricem Grossem na stejné bázi s německou stanicí ARD. Dvojnásobná německá olympijská vítězka nahradila v roli expertky švédskou biatlonovou legendu Magdalenu Forsbergovou.

Se dvěma zlatými, čtyřmi stříbrnými a třemi bronzovými olympijskými cennými kovy se Dislová řadí mezi nejúspěšnější německé biatlonisty historie. Také na světových šampionátech v letech 1991 až 2005 zažila rodačka z Bad Tölzu medailové žně: získala osm zlatých, osm stříbrných a tři bronzové.

Foto: ČTK / imago stock&people / Peter Hartenfelser

Biatlonová legenda Uschi Dislová s dcerou Hannou.

Kariéru ukončila v roce 2009. S manželem Thomasem Söderbergem žijí ve Švédsku, kde pár vychovává dvě děti, dceru a syna. Dcera Hanna se již vydala ve šlépějích slavné matky a je také biatlonistkou.

Reklama

Související témata: