Hlavní obsah

Dojemné momenty. Odložená velká biatlonová svatba byla plná emocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes komplikace došlo na dlouho plánovanou velkou biatlonovou svatbu. Švýcarská závodnice Aita Gasparinová si vzala bývalé ukrajinské eso Serhije Semenova. Oba jsou partnery od roku 2017, veselku dlouho plánovali, jenže jarní termín vzal za své kvůli invazi Ruska na Ukrajinu. Semenovovi příbuzní se na ni do Švýcarska nemohli dostavit, teď už však vše proběhlo bez zádrhelů. V radostné i dojemné atmosféře.

Foto: Profimedia.cz

Aita Gasparinová na snímku ze závodů v Ruhpoldingu.

Článek

Teď už čtyřiatřicetiletý Semenov – po skončení kariéry trenér juniorů ve Švýcarsku – požádal o šest let mladší závodnici o ruku před dvěma roky a termín svatby byl naplánován na duben. Na nějaké jásání tehdy ovšem nebyl pro pár příhodný čas.

"Bez rodičů bych se nemohl ženit," citují zahraniční média Semenova, třetího ve sprintu na mistrovství světa v Oslu 2016 za Martinem Fourcadem a Olem Einarem Björndalenem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Aita Gasparin (@aitagasparin)

Teď už mohli jeho rozvedení rodiče a další jeho blízcí odcestovat z Ukrajiny. Semenov tak vůbec poprvé od začátku války viděl svou matku, která po invazi žila týdny bez elektřiny a vody.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Aita Gasparin (@aitagasparin)

Došlo pochopitelně na slzy. „Na cestě k oltáři jsem viděla Sergeje a tváře všech lidí, na kterých mi záleží. To byl pro mě nejlepší okamžik. Oba jsme v tu chvíli plakali," uvedla Gasparinová a o záběry ze svatby se podělila s fanoušky na sítích.

Mezi hosty byly i Aitiny starší biatlonové sestry Selina (38) a Elisa (30). Právě s nimi nevěsta brala v kariéře slušná týmová umístění na světové scéně.  Nechyběl také olympijský vítěz ve skikrosu Ryan Regez.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Aita Gasparin (@aitagasparin)

Reklama

Související témata: