Hlavní obsah

Davidová si přijde uťápnutá. Odreagování? Kurz o koních v angličtině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestá při absenci Italky Vittozziové na startu, šestnáctá v cíli. Propad o deset míst zaznamenala ve stíhačce na mistrovství světa Markéta Davidová. A příčiny našla na střelnici, kde udělala pět chyb, i na trati, když se v Oberhofu stále necítí úplně optimálně.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová při stíhačce na mistrovství světa.

Článek

Oberhof (od našeho zpravodaje) ‑ Už dvě chyby na první střelbě ji sesunuly pořadím dolů, když se jí nepovedlo vypořádat se s mlhou u střelnice. „Na ležce jsem toho fakt moc neviděla. Jsem ráda, že spadlo aspoň něco, vždycky jsem se musela kouknout, až když jsem odjížděla z položky,“ popisovala.

Jednou dokonce sestřelovala terče na střídačku. „Neviděla jsem je a přišel mi pod ruku jiný, než byl na řadě. Bohužel to šero mi úplně nesedlo, ale všechny jsme to měly stejné od začátku do konce,“ hodnotila to.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová skončila ve stíhačce šestnáctá.

Mlha jak z večerníčku o Rákosníčkovi do biatlonové Am Rennsteig Areny sedla při úvodní části stíhačky. „Ještě při nástřelu to tak vůbec nevypadalo. Máme to vyzkoušené z tréninků, zvětšovala jsem si i rysku, abych měla víc světla v dioptru, ale úplně mě to nezachránilo,“ pokrčila rameny 26letá Davidová.

Na trati zaznamenala biatlonistka, která patřila v minulých sezonách k největším rychlíkům, čtrnáctý čas. Pocity měla jen o něco lepší než ve sprintu. „Uprostřed jsem se cítila dobře, ale hodně jsem ztratila v posledním kole, tam mi vždycky malinko chybí. Jsem taková uťápnutá. Ne že by mě něco trápilo, ale nemůžu se rozjet,“ vyprávěla.

Přitom Oberhof patřil profilem tratí k jejím oblíbenějším destinacím. „V minulosti to tak bylo, ale tady se moje běžecká forma nesetkala s úplným vrcholem, jak bych si přála,“ připouští.

Teď má dva dny volna před individuálním závodem. V minulosti si čistila hlavu od sportu studiem a i teď má jako dvojnásobná inženýrka u čeho vypnout. „Mám tu předkurz k fyzioterapii koní. Tenhle je online a další na něj navazuje prezenčně, je to v angličtině. K tomu nějaké seriály, nudit se nebudu,“ pousmála se.

Reklama