Hlavní obsah

Strach o biatlonovou šampionku! Soukalová se ztratila v horách

Dramatické okamžiky a hodiny obav o osud někdejší zářivé hvězdy české biatlonové reprezentace! Gabriela Soukalová se při své dovolené v italském Livignu ztratila v horách a byla nucena strávit mrazivou noc venku. Trojnásobnou českou olympijskou medailistku a dvojnásobnou mistryni světa, jež aktivní kariéru ukončila v květnu 2019, nalezli až ve čtvrtek odpoledne italští záchranáři, píše web biatlonmag s odvoláním na server La Provincia di Sondrio.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gabriela Soukalová.

Článek

Podle informací italské strany si 32letá vítězka Světového poháru ze sezony 2015/2016  vyrazila ve středu na vyjížďku na kole, ale v terénu zřejmě ztratila orientaci a domů se nevrátila. Stihla ještě vyslat zprávu svému partnerovi s přibližným popisem místa, kde se nachází, ovšem také s informací, že má jen slabou baterii v telefonu.

Okamžitě se rozběhla pátrací akce, ale složky, které dorazily do místa určení, úspěšné zprvu nebyly. Až ve čtvrtek zaslechli záchranáři křik z hory poblíž jezera v Livignu, zaměřili se na konkrétní menší oblast a nakonec Soukalovou objevili v nadmořské výšce 2270 metrů. Přestože strávila noc venku, byla v pořádku, potvrzuje italský web.

Reklama

Související témata: