Hlavní obsah

Dojetí, slzy! Nastávající česká biatlonová maminka se teď těší na překvapení

Praha

Už žádné starosti s formou a jinými biatlonovými záležitostmi. Teď se bývalá úspěšná česká reprezentantka Veronika Vítková zabývá nadcházejícími rodičovskými starostmi. Na přelomu listopadu a prosince očekává narození potomka, ale přece jen se dočkala ještě jedné biatlonové připomínky. V Jilemnici při závodě Českého poháru se jí dostalo poděkování za vše, co nejen v národním týmu předváděla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Veronika Vítková na archivním snímku.

Článek

„Bylo to moc milé. Uvědomila jsem si, že tady v Jilemnici mám opravdu kořeny, spoustu kamarádů, známých a především rodinu. Vždy se sem moc ráda vracím," líčila pro biatlon.cz po jilemnické ceremonii Vítková, která nyní žije v Janově nad Nisou.

Mateřství je teď pro mistryni světa a dvojnásobnou olympijskou medailistku hlavním tématem.

„Moc si to užívám, což je trochu vidět i na mé postavě," žertovala s tím, že s přítelem Markem Lejskem neznají pohlaví miminka. „Nechceme, těšíme se na překvapení. Naším jediným přáním je, aby bylo mimčo zdravé."

Biatlonové starosti pro ni definitivně skončily na jaře letošního roku. Jilemničtí pořadatelé využili II. kola Českého poháru v letním biatlonu a odchovankyni svého klubu důstojně poděkovali.

„Měli jsme připravené audio z průběhů vrcholných závodů Verči, při kterých nám všem opět naskočila husí kůže. Je neuvěřitelné, čeho všeho dosáhla. Předali jsme Veronice květinu, tričko na památku a zavzpomínali společně s jejími žákovskými trenéry Petrem Čechem i Jardou Bedrníkem na její začátky a trochu jsme se u toho dojali a slzeli...," vyprávěl pro svazový web Jan Sucharda, předseda jilemnického klubu.

Reklama