Hlavní obsah

Finále Světového poháru v biatlonu od Osla převzal Östersund. Češi dostali výjimku

Pokljuka

Finále Světového poháru v biatlonu, které po zpřísnění opatření proti koronaviru v Norsku odřeklo Oslo, se v druhé polovině března uskuteční v Östersundu. Do Švédska se týmy dopraví charterovými lety z České republiky, kde předtím absolvují dvě pohárová kola v Novém Městě na Moravě. Oznámila to dnes Mezinárodní biatlonová unie (IBU), která cestu výprav do Östersundu zorganizuje.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Biatlonisté se na závěr světového poháru představí ve švédském Östersundu

Článek

Švédské středisko přišlo o plánovanou zastávku Světového poháru v úvodu sezony, kdy IBU ve snaze co nejvíce omezit cestování přesunula všechny listopadové a prosincové závody do Kontiolahti a Hochfilzenu. Östersund nakonec přivítá biatlonovou elitu 15. až 21. března. Konkrétní program závodů unie ještě upřesní.

V Novém Městě na Moravě se bude závodit od 1. do 14. března. Český svaz biatlonu získal od ministerstva zdravotnictví výjimku, aby závodníci po příjezdu z rizikových zemí nemuseli do pětidenní karantény, podobně jako organizátoři Světového poháru v běhu na lyžích na Vysočině.

"Mám dobrou zprávu z Česka. Obdrželi jsme výjimku na karanténní opatření, takže závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě budou oba dva," řekl šéf českého biatlonu Jiří Hamza České televizi v dějišti mistrovství světa v Pokljuce.

Kromě biatlonistů nepojedou v březnu závody Světového poháru v Norsku ani běžci na lyžích, sdruženáři a sjezdaři. O desetidenní miniseriál Raw Air v Oslu, Lillehammeru, Trondheimu a Vikersundu přišli také skokani na lyžích.

Reklama

Související témata: