Hlavní obsah

Frustrovaný biatlonový šampion v těžké krizi: Nejhorší chvíle! Nevím, co mám dělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří k největším hvězdám současného biatlonu, ale před blížící se olympiádou prožívá nebývalou výkonnostní krizi. Olympijský vítěz, dvanáctinásobný mistr světa a trojnásobný vítěz celkového hodnocení Světového poháru Nor Johannes Thingnes Bö přiznává, že prožívá těžkou frustraci.

Foto: Schmidt Hendrik, ČTK

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö v akci při SP v Oberhofu.

Článek

V sobotu sice vybojoval v Oberhofu ve smíšené štafetě zlato, nicméně v individuálních startech zažil na své poměry velké trápení. V pátečním sprintu na střelnici pětkrát chyboval a obsadil 28. místo. V nedělní stíhačce znovu pětkrát netrefil terč a polepšil si „jen" na 21. příčku.

„Prožívám skoro nejhorší období kariéry. Už je to víc než 10 let, kdy jsem byl naposledy takhle špatný," posteskl si v rozhovoru pro norskou televizi NRK.

„Nemám pro to žádné vysvětlení, ani nápad, jak tenhle trend zvrátit. Nevím, co mám dělat. Asi musím spoléhat na zázrak," pokračoval.

Nyní se vrátí do Norska, kde se pokusí v závěrečné přípravě na olympiádu skomírající formu znovu oživit. „Samozřejmě mám obavy, jak dopadnu na olympiádě. Bylo by hloupé, kdybych k tomu řekl něco jiného," přiznal.

Zároveň ale cítí, že pořád ještě má na to, poprat se v Pekingu o medaile. „Momentálně ale nejsem určitě medailový favorit. Dobře ale znám své schopnosti a někde uvnitř vím, že na olympiádě můžu dosáhnout na zlato," dodal 28letý rodák ze Strynu.

Reklama

Související témata: