Hlavní obsah

Je to smutné. Musím zůstat v Česku, zoufá si kouč švédských biatlonistů

Nové Město na Moravě/Stockholm

V závěrečný den zastávky biatlonového Světového poháru v Novém Městě na Moravě slavila švédská výprava ve smíšených štafetách zlatou a bronzovou medaili. Mimořádně úspěšné vystoupení má ale trochu hořkou dohru pro reprezentačního trenéra Mattiase Nilssona, který nesmí odcestovat domů, protože musí na Vysočině odkroutit karanténu. To pro něj mimo jiné znamená, že nestihne vyvrcholení Světového poháru na domácí trati v Östersundu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Švédové Linn Perssonová a Sebastian Samuelsson slavili v Novém Městě ve smíšené štafetě dvojic zlato.

Článek

Nedělní medailové žně švédští biatlonisté zvládli bez kompletního trenérského týmu, který byl kvůli Nilssonově pozitivnímu testu na covid-19 v karanténě a se závodníky mohl být v kontaktu pouze digitálně.

V pondělí severská výprava zamířila domů s výjimkou Nilssona. Zbytek trenérského týmu však nesměl letět s biatlonisty, ale mohl k cestě domů využít vlastní auto. S ním by se měl bez zbytečných zastávek dopravit domů, kde na něj budou uplatněna tamní covidová pravidla.

„Pro mě je to velmi smutné, že nemohu být na vyvrcholení sezony doma s týmem. Cítím se ale dobře a jsem vděčný za podporu, které se mi dostává," uvedl Nilsson v tiskové zprávě.

„Je velmi nešťastné, že jeden z našich zaměstnanců byl pozitivně testován na covid-19. Snažíme se, abychom se o Mattiase postarali co nejlepším možným způsobem ve spolupráci s místím organizačním výborem v Novém Městě. Máme podporu od českých úřadů i od regionu Jämtland Härjedalen. IBU má jasný protokol na to, jak detekovat infekci i na to, jak následně jednat, pokud se nákaza prokáže," vyjádřil se k situaci generální sekretář švédského biatlonového svazu Rikard Grip.

Reklama

Související témata: