Hlavní obsah

Komplikace! Jislová odjela domů, premiéra na biatlonovém MS čeká Václavíkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodem smíšených štafet odstartuje ve středu v Oberhofu mistrovství světa v biatlonu, které potrvá až do 19. února. Minimálně v úvodu šampionátu však bude český tým postrádat Jessicu Jislovou. Druhou nejlépe hodnocenou Češku v SP trápí bolesti v oblasti mezižeberních svalů a vyšetření odhalila výhřez meziobratlové ploténky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jessica Jislová během sprintu žen v rámci Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Článek

"Věřím, že Jessica bude (v dalším průběhu šampionátu) schopná závodit. Budeme ji potřebovat i na štafetu. Po Anterselvě si odpočinula a začala s námi tréninkový kemp v Ridnaun. Pak jsme si ale řekli, že bude lepší, když pojede domů a dá se do pořádku. Náš lékařský tým na tom tvrdě pracuje," uvedl na svazovém webu trenér Egil Gjelland.

K týmu se proto ve středu připojí Eliška Václavíková, která si na světovém šampionátu odbude premiéru. "Přijede, jak nejrychleji to půjde. Potřebujeme ji mít k dispozici už na sprint," dodal Gjelland. Hlavní českou nadějí zůstává Markéta Davidová, která obhajuje předloňské zlato z vytrvalostního závodu, v ženské nominaci figurují rovněž Lucie Charvátová a Tereza Voborníková.

Češi naposledy ve smíšené štafetě uspěli před třemi lety, kdy ve složení Eva Puskarčíková,  Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář získali v Anterselvě bronz. Předloni byli na MS jedenáctí, minulý rok na olympiádě skončili o příčku hůř.

Reklama