Hlavní obsah

Král nepolevuje. Boty dorazily, prázdniny skončily, hlásí hvězdný Bö

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina biatlonistů si v těchto dnech užívá zaslouženého odpočinku. Norské eso Johannes Thingnes Bö má období relaxace již za sebou. V tomto týdnu začíná s přípravou na sezonu 2024/25. Oznámil to fanouškům prostřednictvím sociální sítě Instagram.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Norský biatlonista Johanes Thingnes Bö oslavuje vítězství během stíhacího závodu mužů na 12,5 km v rámci Mistrovství světa 2024 v biatlonu

Článek

Do prvních oficiálních tréninkových kempů zbývá ještě několik týdnů. Třicetiletý rodák ze Strynu se do individuální přípravy vrhl už teď.

Na Instagramu Bö zveřejnil fotografii nového páru lyžařských bot. „Prázdniny skončily, zítra to začíná nanovo,“ napsal k příspěvku pětinásobný držitel velkého křišťálového glóbu pro vítěze celkového hodnocení SP.

V loňském roce Bö v létě musel během přípravné fáze polevit. Chtěl být u své ženy a nemohl chybět při narození jejich dcery. Nejspíše právě to se projevilo, na jeho poměry rozpačité výsledky v úvodu sezony ho nemohly uspokojit.

Od třetího závodního víkendu už to byl ale starý dobrý biatlonový král. Sezonu zakončil s osmi triumfy v individuálních závodech Světového poháru, pětkrát stál na nejvyšším stupínku se štafetou, na MS v Novém městě vystoupal na stupně vítězů sedmkrát. Zdá se, že ani letos nechce norský fenomén nic nechat náhodě.

Fotogalerie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.