Hlavní obsah

Krčmář čtrnáctý a body bral i Mareček, přestože omylem vzal zbraň krajanovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtrnácté místo ze závodu na 20 km, to je pro Michala Krčmáře skutečně solidní individuální začátek Světového poháru biatlonistů. Vedle něj z české pětice bral body za 28. místo ve švédském Östersundu ještě Jonáš Mareček, který přitom před startem pořádně zazmatkoval, protože si vzal na start malorážku krajana Mikuláše Karlíka a po první položce tak musel zbraň vyměnit. Na nejdelší biatlonové trati dominovali Němci, Rees skončil první a krajan Strelow hned za ním. Na stupně vítězů je pak doprovodil obhájce velkého křišťálového glóbu J. Bö z Norska.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Český biatlonista Michal Krčmář (vpravo) na trati ve švédském Östersundu.

Článek

Krčmář poslal mimo terč dvě rány v první polovině závodu. „Měl jsem dojem, že mám ležku pod kontrolu, stejně jsem tam ale jedničku nechal. Hlavně za tu druhou chybu bych si však naflákal, už jsem se na stojce viděl na trati a poslal to vedle. Na lyžích jsem se ale každým kilometrem cítil lépe, pak jsem srovnal střelbu, takže docela dobré povzbuzení pro sebedůvěru,“ líčil nejlepší z českých mužů.

Mareček si zajel kariérní pohárové maximum, bodoval teprve potřetí v životě. „Ke konci se mi na stojce klepaly nohy, ale nějak jsem to dal. Podržely mě skvěle připravené lyže. Spíš mě ale mrzí, co jsem provedl před startem „Máme s Karlosem hodně podobné pušky a já jsem bez rozmyšlení sáhnul vedle. Bylo kolem toho pak dost rozruchu a pro mě důležité poučení, aby se mi něco podobného už nikdy nestalo,“ líčil 22letý biatlonový reprezentant.

Světový pohár biatlonistů – 20 km mužů v Östersundu
1. Rees (Německo) 51:27,2 (1)
2. Strelow (Německo) +12,1 (1)
3. J. Bö (Norsko) +25,0 (2)
4. Rastorgujevs (Lotyšsko) +29,1 (1)
5. Stalder (Švýcarsko) +29,3 (1)
6. Strömsheim (Norsko) +29,3 (1)
-----
13. KRČMÁŘ (ČR) +1:40,0 (2)
28. MAREČEK (ČR) +2:41,2 (1)
59. VÁCLAVÍK (ČR) +4:52,3 (4)
60. ŠTVRTECKÝ (ČR) +4:59,7 (5)
88. KARLÍK (ČR) +7:44,6 (6)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.