Hlavní obsah

Krčmář o rodině i „pivním“ tweetu: Překvapilo mě, kolik lidí bere alkohol ve sportu jako samozřejmost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvyká si na nový realizační tým, jenže největší změnu prožil biatlonista Michal Krčmář mezi sezonami doma. Od dubna je stříbrný medailista z Pchjongčchangu otcem synem Viktora. Není divu, že se mu do Kontiolahti, kde příští úterý startuje sezona, neodlétá snadno. I v následujícím videu rozebral také svůj příspěvěk na Twitteru, který měl spoustu ohlasů...

Tweety Michala Krčmáře. První vyvolal bouřlivou odezvu, v dalším se omluvil fanouškůmVideo: Sport.cz

 
Článek

V zimě se tolik neuvidíte, stihl jste si syna užít přes léto?

I když jsme to tak neplánovali, narodil se v super chvíli a užil jsem si první týdny. Teď jsme byli 19 dnů na severu, kdy jsem ho neviděl a už jsem se těšil domů. Teď potřebuje hlavně mamku, je spíš na mně, jak se s tím srovnám. Jasně, že mi chybí a asi se to bude stupňovat, ale až teď jsem pochopil, co zažívali mí kolegové v reprezentaci ve stejné situaci. Zima nebude jednoduchá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michal Krčmář (@mkrcmar23)

Bude příležitost, aby za vámi rodina vyrazila během sezony, když teď pominula covidová opatření?

To je pravda, ale pro nás sportovce se moc nemění. Pořád vnímám, jak je důležitý zdravotní stav a snažím se být opatrný. Když se budu chtít vídat s rodinou, bohužel se musejí trochu omezit. Ale v dnešní době je spousta možností, jak za mnou můžou dojet. Když mi budou chybět, na tři čtyři dny se za mnou můžou dostat. Malý je velmi hodný, hezky spí, není žádný raubíř, takový správňácký klučina. Byli se mnou i týden na soustředění v Anterselvě, nijak mě v tréninku neomezovali.

Jak se změnil váš trénink po návratu Michaela Málka do role hlavního kouče?

Má podobný rukopis jako Ondra Rybář, po němž převzal štafetu. Obnovili jsme spolupráci, která byla úspěšně zakončena v Pchjongčchangu. Vrátili jsme se k tomu, co fungovalo.

Nováčkem v realizačním týmu je střelecký olympijský vítěz Matt Emmons. Předtím už s reprezentací spolupracovala jeho žena Kateřina…

Jeho příchod je funkční oživení realizačního týmu. Je obrovská střelecká persona, přinesl hodně věcí a je na nás, jak je dokážeme vstřebat. Velký rozdíl mezi Katkou a Mattem je v tom, že když Katka přicházela, učila se, co je biatlon. Matt působil šest let u amerického týmu, takže biatlonu už perfektně rozumí, dokáže se vcítit do každé věci v té střelbě. Tenhle model je funkčnější, u Katky by trvalo delší dobu, než by ten přínos přišel. Přesunula se k mladším, kde se našla, a dává jim základy.

Bavíte se s americkým rodákem anglicky?

Nakonec jsme zůstali u češtiny a spíš Matta učíme českým frázím. Zrovna jsme mu vysvětlovali u nějaké písničky, co znamená, že je něco balzám pro uši…

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonista a čerstvý tatínek Michal Krčmář.

Už v příští sezoně se do Nového Města na Moravě vrátí světový šampionát. Je to pro vás už teď další vrchol, k němuž se upínáte?

Určitě. Říkal jsem si po olympiádě v Pekingu, že ty další dva roky chci dělat všechno správně a pak budu řešit v sobě a s rodinou, jak to bude dál vypadat…

Jak prožíváte jako fotbalový fanoušek světový šampionát? Najdete si na sledování zápasů čas i na prahu sezony?

Na Twitteru jsem se zapojil do převážně sparťanské komunity, kdy jsme každý poslali dvě stovky vklad a tipujeme výsledky. Určitě bude fotbal i můj relax mezi závody. Když přijdu, nechci pořád myslet jen na biatlon.

Váš tweet, v němž jste kritizoval přístup libereckého fotbalisty Micka van Burena, jenž si na oslavu plánoval dát pár piv, vzbudil hodně rozporuplných reakcí. Neříkal jste si pak, že jste ho radši neměl psát?

Kdepak! Teď jsem si zrovna rýpnul, když zakázali v Kataru pivo fanouškům, tak jsem se omlouval, že jsem cílil jen na sportovce. (úsměv) Samozřejmě jsem nečekal takovou odezvu, ani to, že tolik lidí bere alkohol ve sportu jako samozřejmost. To mě velice překvapilo. Ale jsem rád, že se to téma otevřelo, hodně lidí se v tomhle směru edukovalo. A že si do mě někdo rejpne, jsem čekal a nevadí mi to, když je to ve slušnosti.

Reklama