Hlavní obsah

Krčmář si elitní osmičku nakonec odstřelil. Závod ovládli Norové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Östersund/Praha
Aktualizováno

V norské režii se odehrál úvodní mužský závod biatlonového Světového poháru. Na dvacetikilometrové trati vyhrál objev minulé sezony Sturla Holm Lägreid, jenž výborně běžel a měl i čistou střelbu. Z kvinteta pěti českých reprezentantů dosáhl v Östersundu na body jen Michal Krčmář, jenž navzdory třem chybám na střelnici obsadil 21. místo.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Michal Krčmář na trati. Ilustrační foto.

Článek

Lägreid si připsal osmý triumf v seriálu, když jeho jediný reálným soupeřem byl krajan Christiansen, jenž si ale veškeré naděje na pódium odstřelil třemi chybami při závěrečné stojce. Skončil až sedmnáctý, přitom těsně před střelnicí byl jen o půl vteřin pomalejší než pozdější vítěz.

V elitní šestici figurovali celkem čtyři Norové a dominanci reprezentantů jedné země narušili pouze Francouz Simon Desthieux, jenž obsadil třetí místo, a Kanaďan Scott Gow, pro nějž je čtvrtá příčka kariérním maximem. Na obrovskou minelu doplatil Rus Eduard Latypov, který špatně uhnul do cílové rovinky a připravil se o dobrých dvacet vteřin. Vypadl tak z první šestky, která dostává prize money.

Foto: Anders Wiklund, ČTK/AP

Český biatlonista Jakub Štvrtecký na trati vytrvalostního závodu v Östersundu.

Spokojený nebyl ani Michal Krčmář, jenž mohl až do poslední zastávky na střelnici pomýšlet na umístění v elitní osmičce. Při závěrečné stojce ale dvakrát zachyboval. „Neustál jsem to, spíš ale psychikou, než že by mi došly síly, byť ten ledovatý povrch s hrubou solí byl fakt obtížný," prohlásil nejlepší z Čechů, jenž tak poklesl až na 21. místo v cíli. Další reprezentanti dopláceli na spoustu ran mimo terč, nebo v případě Horniga na velmi špatný běh.

Světový pohár biatlonistů - závod na 20 km v Östersundu:
1. Lägreid (Nor.) 51:04,0 (0)
2. T. Boe (Nor.) +59,2 (2)
3. Desthieux (Fr.) +1:00,6 (1)
4. S. Gow (Kan.) +1:26,8 (0)
5. J. Boe (Nor.) +1:28,5 (2)
6. Bakken (Nor.) +1:29,4 (0)
7. Latypov (Rus.) +1:36,5 (1)
8. Fillon-Maillet (Fr.) +2:07,1 (3)
--------------
21. Krčmář (ČR) +3:18,0 (3)
50. Štvrtecký (ČR) +5:07,3 (4)
77. Hornig (ČR) +7:24,3 (2)
97. Václavík (ČR) +9:27,4 (7)
100. Karlík (ČR) +9:46,1 (9)

Reklama

Související témata: