Hlavní obsah

Krev na střelnici. Nechutné. Všichni na mě zírali, štve norskou biatlonistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sestřelila všech dvacet terčů, což by ji za normálních okolností pasovalo na boj o medaile. Jenže norská biatlonistka Karoline Knottenová si jinak na trati čtvrtečního vytrvalostního závodu ve Švédském Östersundu prožila peklo. Nakonec byla ráda i za konečné deváté místo se ztrátou více než dvou minut a 36 sekund za vítěznou Italkou Dorotheou Wiererovou.

Foto: Repro NRK

Norce Karolině Knottenové se během střelby spustila krev z nosu.

Článek

Trable 28leté rodačky z Tromsö začaly už na první střelbě. Pozornosti kamer neušlo, že během střelby se jí spustila z nosu krev.

„Byl to nechutný pocit, hnusná chuť v puse. Snažila jsem se to vyplivnout. Nic hezkého. Navíc vidíte lidi kolem, jak na vás zírají," komentovala svoje patálie s krvácejícím nosem Norka pro list Expressen.

„Přišlo to z ničeho nic. Myslím, že je to kvůli tomu, že už je konec sezony a tělo je unavené. Je potřeba nějak doplnit energii," vysvětlovala.

Krvácení přičítá vedle únavy také mrazivému počasí panujícímu v Östersundu. „Myslím, že se tím nemusím znepokojovat. Občas se mi to stává, když jsem unavená nebo když jsem v top formě. Nejčastěji ale takhle ke konci sezony," pokračovala.

„Měla s tím problémy i v Novém Městě. Může na to mít vliv suchý vzduch, který je i tady. Podíváme se na to. Krvácení z nosu není zas tak nic neobvyklého," uvedl pro televizi NRK týmový lékař Ola Berger.

Foto: Repro NRK

Pád Karoliny Knottenové během vytrvalsotního závodu v Östersundu.

Krvácející nos ale nebyl jediným problémem Knottenové. V další fázi závodu měla také nepříjemný pád.

„Byla už jsem úplně hotová, poslední tři kola to bylo hrozné trápení. Chtěla jsem to už hlavně odjet. Necítila jsem se moc dobře. Výborně jsem střílela a výsledek je nakonec docela dobrý," dodala biatlonistka.

Reklama

Související témata: