Hlavní obsah

Světový pohár v biatlonu míří do finále. Předposlední podnik sezony vítá švédský Östersund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Světový pohár sezony 2022/2023 se pomalu blíží do svého finiše a na biatlonisty čekají poslední dva podniky. Tím předposledním se stanou od čtvrtka 9. března závody ve švédském Östersundu. Kompletní programový i výsledkový servis včetně online přenosů z akce je pro vás připraven na Sport.cz

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Markéta Davidová v závěru stíhačky zdraví diváky.

Článek

Padesátitisícové město Östersund je tradiční zastávkou Světového poháru biatlonistů, stejně tak již třikrát hostilo světový šampionát. Naposledy tomu bylo v roce 2019. Pro tehdejší českou výpravu se však jednalo o nejméně úspěšné MS od roku 2011, neboť nedosáhla na cenný kov.

Loni hostil Östersund hned dva díly Světového poháru. Stalo se tak na základě výměny původně plánovaných podniků. V prodlouženém listopadovém termínu se z českých reprezentantů nejvíce dařilo Markétě Davidové, která ovládla vytrvalostní závod.

Program 8. dílu SP v Östersundu

Datum a časZávod
čtvrtek 9. března, 13:15Vytrvalostní závod žen (15 km) - VÝSLEDKY
čtvrtek 9. března, 16:20Vytrvalostní závod mužů (20 km) - VÝSLEDKY
sobota 11. března, 14:00Štafeta žen - VÝSLEDKY
sobota 11. března, 16:30Štafeta mužů - VÝSLEDKY
neděle 12. března, 13:00Hromadný start žen (12,5 km) - VÝSLEDKY
neděle 12. března, 16:00Hromadný start mužů (15 km) - VÝSLEDKY

Letos se začíná ve čtvrtek 9. března, a to rovnou dvěma závody. Přibližně hodinu po poledni vyrazí do tratě vytrvalostního závodu ženy, před půl pátou je budou následovat muži. Pátek přinese všem závodníkům volný den.

V sobotu dostanou ve 14:00 přednost opět ženy v závodě štafet, v 16:30 pojedou stejný závod muži. Nedělní program pak tvoří závody s hromadným startem, ve 13:00 odstartují biatlonistky, o tři hodiny později pak biatlonisté.

Nominace českého týmu

Předpokládaná nominace českého týmu zahrnuje všechny účastníky posledního podniku SP  v Novém Městě na Moravě. V bílé stopě by měla pokračovat i dříve zraněná Jessica Jislová, která měla před MS 2023 problémy s mezižeberními svaly.

Předpokládaná nominace Östersund
Ženy
Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková, Tereza Voborníková
Muži
Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Kde sledovat biatlon v TV

Celou biatlonovou sezonu, stejně jako tomu bylo v předchozích letech, pokrývá Česká televize. Ta si na sportovním kanále ČT Sport připravila přímé přenosy všech závodů Světového poháru. Nejinak tomu bude i v případě švédského dílu v Östersundu.

Reklama